Foto: IG @crazyplantrichasian

Najlepša palma na svetu: palma Licuala cordata, ki se popolno prilega v minimalističen interier

Med različnimi vrstami palm je ena še posebej specifična, saj je precej redka. A ko jo enkrat dobite, si ne boste mogli predstavljati prostora brez njene estetike. Palma Licuala cordata s svojimi bleščečimi, temno zelenimi krožnimi listi takoj prikliče tropske počitnice!

Redka vrsta palme, ki prvotno prihaja z Bornea, je pravi zaklad. Ker prihaja z območja, kjer je vlaga ključnega pomena za njeno gojenje, ji je treba zagotoviti takšne pogoje tudi doma. Najnižja temperatura, ki ji je lahko izpostavljena ta rastlina, je 20 stopinj Celzija. Visok odstotek vlage, ki jo rabi, lahko dosežete z različnimi vlažilci in rednim škropljenjem. Če jo lahko postavite ob okno, kjer bo imela dovolj svetlobe, bo rasla hitreje in močneje. Primerna je za dobro odcedna tla, ki so rahlo kisla. Na starejših primerkih lahko zrastejo precej veliki listi, zato je med drugim zelo privlačna tudi za zbiratelje rastlin.

Ravno zaradi svojih krožnih listov, ki nekoliko spominjajo na japonske pahljače, se bo popolnoma prilegala minimalistični notranjosti. V svetlih odprtih prostorih, v katerih prevladuje minimalistično pohištvo, bo palma Licuala cordata s svojim videzom in barvo prinesla živahnost in tropsko vzdušje. Idealna je tudi za majhna stanovanja, kjer želite z eno rastlino doseči pravi učinek džungle, za tiste, ki imajo več rastlin, pa bo prav ta palma faktor x, ki bo celotno zeleno notranjost dvignil na višjo raven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Community for 🌷 Plant Lovers (@plant_aholics)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EmeL Şanoğlu (@kimbirleydi)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by gol_donii🪴 (@gol_donii)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!