fbpx

Najlepša plaža: je to najlepša plaža v Istri – plaža Klančac?

Najlepša plaža? Najlepša plaža na Hrvaškem? Najlepša plaža v Istri? Tako nekako marsikdo med nami išče svojo bodočo dopustniško destinacijo. In ker bomo letos želeli ostati v bližini Slovenije, vam predstavljamo eno najlepših plaž, ki vas bo več kot očarala: to je plaža Klančac, ki se skriva v romantičnem neznanem kraju Brseč v Istri.

Močno smo zakorakali v mesec julij in visoke temperature nam ne dopuščajo razmišljanja o ničemer drugem kot o odhodu na dopust, ki ga bomo letos preživeli na eni od destinacij na Jadranu. Istra je polna čudovitih mest, mestec in vasi. In slednje skrivajo takšne bisere, kot je prav plaža Klančac v mestecu Brseč. Slednja je namenjena pravih hedonistom in poznavalcem lepega, saj je videti kot plaža iz filma.

Skriti dragulj Brseč leži na pečini visoki kar 157 metrov v neposredni bližini opatijske riviere. Od slednje je oddaljen 20 kilometrov. To je plaža Klančac, ki jo mnogi smatrajo za eno najlepših plaž na hrvaški obali. Mestece Brseč ima prečudovit pogled na Kvarnerski zaliv, otoke Unije, Susak in Cres. Na plaži ni objektov “za zabavo”, restavracij in podobno, kar je odlično, saj lahko uživate na njej kot na neokrnjeni plaži. Avtomobil boste morali pustiti dober kilometer stran, a bo spust do plaže s svojim razgledom poplačal vaš trud.

Priporočamo, da se na kopanje se na belo prodnato plažo v čarobnem zalivu modro zelene barve odpravite zjutraj, ko je plaža prazna in ko lahko uživate v sončnem vzhodu. Plaža pa je idealna tudi za enodnevni izlet, v kolikor ste v bližini, saj je nepozabna!

Preveri nastanitve v bljižini!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!