fbpx

Land Rover Defender je dobil brata: to je INEOS Grenadier 4X4

INEOS Grenadier 4X4

Sir James Arthur Ratcliffe je britanski milijarder, ki sodeluje v nešteto različnih panogah in podjetjih, vključno z različnimi avtomobilskimi dejavnostmi. Med drugim je tudi podpornik ekipe Mercedes AMG F1. Ratcliffe se zdaj spušča v avtomobilsko industrijo, saj mu zadnja verzija Land Roverjevega modela Defender ne ustreza in mu nikakor ni všeč. Ker je bil nad novo generacijo tako zelo razočaran se je odločil, da izdela svojega novega Defenderja, takšnega, ki ohranja prepoznaven duh in krepkost originalnega britanskega SUV-ja.

Sprva je Ratcliffe poskušal kupiti orodje in licenco za starega Defenderja, a brez uspeha. Tudi zato se je Ratcliffe odločil, da bo ustvaril popolnoma svoj špartanski SUV od začetka. Kakopak je navdih črpal iz zapuščine Defenderja in ga vzel kot osnovo, ki pa jo decentno nadgrajuje. Vozilo je poimenoval Grenadier 4X4, to pa v celoti posnema tradicionalno estetiko Defenderja, čeprav je jasno, da je koncept izjemno moderniziran.

Napovedana je tudi "pickup" verzija!
Napovedana je tudi “pickup” verzija!

Močno je predrugačeno tudi podvozje, ki mu družbo zdaj dela “stalni” štirikolesni pogon z zaporo diferenciala. Pod pokrovom je BMW-jev 3.0 šestvaljni motor, povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom ZF, dopolnjenim z ločenim prenosnim ohišjem za nizke obrate. Ineos, podjetje, ki stoji za tem projektom (katerega predsednik in izvršni direktor je Ratcliffe), gradi proizvodni obrat Grenadirja v Walesu in namerava začeti s proizvodnjo konec leta 2021. Cene naj bi znašale približno 50.000 evrov, kar bi ga cenovno poravnalo z najnovejšim Defenderjem.

Izgleda hudo! A vseeno zelo podoben staremu Defenderju!
Izgleda hudo! A vseeno zelo podoben staremu Defenderju!

Če pogledamo ambicije, motorizacijo, itd., bi se morebiti marsikdo celo zlahka odločil za Grenadier 4X4! Pa ti?

Galerija: INEOS Grenadier 4X4

Dodatne Informacije

Več informacij:
ineosgrenadier.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!