fbpx

Najlepša potovanja po Evropi, na katere se velja podati vsaj enkrat v življenju

Foto: envato

Eksotični kraji in palme nas seveda privlačijo, a tudi na Stari celini obstaja vrsta poti, ki vas bodo v hipu navdušile. Preverite torej potovanja po Evropi, ki se vam bodo vtisnila v spomin z vse življenje.

Potovanja nas osrečujejo in nas bogatijo. Nič ni lepšega, kot sesti v avtomobil in se v družbi ljubljenih oseb (ali sam) odpeljali na noro dogodivščino. Potovanja po Evropi so zato še posebej privlačna, saj nam zagotavljajo krajše razdalje in manjši kulturni šok.

Irska

Pot: Kerry – Galway – Dublin

Zelena dežela na SZ Evrope že vrsto let navdušuje turiste z vsega sveta. Ne le zaradi bujnih zelenih travnikov, na katerih se ležerno pasejo prikupne ovce, temveč tudi zaradi srčnih ljudi in pravljične narave. Če želite videti kar največ se odpeljite na pot od Kerryja, preko Galwaya do Dublina. Na poti vam bodo družbo delali kamniti otočki, skrivnostne zapuščene cerkvice in prostrana zelenja.

Ob bregu reke Shannon pot iz Kerryja nadaljujete proti Gallwayju, ki sodi med najprijaznejša mesta v Evropi. Nič čudnega, zakaj Irska sodi med najbolj priljubljena potovanja po Evropi. V nadaljnjih treh urah boste prispeli do prestolnice Dublin, ki je zgodba zase – od kulture do hrane, tu bo prav vsak izmed vas našel nekaj zase.

Italija

Pot: Ravello – Sorrento – Positano

Amalfijska obala sodi med najlepša potovanja po Evropi. Prav zato je ni potrebno prav posebej hvaliti in predstavljati, saj daleč naokrog slovi po svoji neizmerni lepoti. Nič nenavadnega, da privablja umetniške duše in romantike z vsega sveta, ki se želijo razvajati v okusni hrani s prekrasnimi razgledi in kristalnim morjem.

Da bi jo v celoti doživeli, začnite pot v Ravellu, majhni slikoviti vasici, znani po svojih živahnih barvah in keramiki. Po kratki vožnji skozi hribe se cesta spusti do obale in prispe do obalnega dragulja – Sorrento. Vaša zadnja postala pa je Positano, kjer se prepustite razvajati okusnim italijanskim jedem in odlični kapljici rujnega vina.

Norveška

Pot: Bergen – Flam – Loen

Če vam poletne temperature in vročina ne dišijo preveč, se podajte na sever. Norveški fjordi sodijo med najlepša potovanja po Evropi in za to obstaja dober razlog. Le redkokoga njihova lepota ne prevzame v celoti. To je tudi priljubljena destinacija med lastniki avtodomov.

Pot začnite v mestu Bergen s pristaniščem Bryggen, ki se nahaja med gorami, nato pa pot nadaljujte proti mestecu Flam, ki slovi po pravljičnih slapovih. Pot zaključite v Loenu, ki se pohvali z najvišjo vzpenjačo v Evropi, visoko kar 900 m, zaradi česar je pogled na okolico dih jemajoč.

 

Portugalska

Pot: Lizbona – Porto

Lizbona slovi po svoji barvitosti, bližini morja in arhitekturnih znamenitostih ter bogati kulturni sceni. Nič čudnega, da predstavlja popolno izhodišče za eno najlepših potovanj po Evropi – potovanje po Portugalskem. V Lizboni vam je na voljo kar 25 brezplačnih muzejev, prava paša za oči pa je tudi izlet v bližnjo Sintro s pravljičnimi gradovi in palačami.

Tokrat nas bo vožnja vodila na sever, proti Portu. Ob poti lahko najdete vrsto plaž in točk, primernih za surfanje kot sta Peniche in Nazare – tu se enkrat letno zberejo najboljši surfarji in se soočijo z največjimi valovi. Ob prihodu v Porto pa seveda ne pozabite na obisk železniške postaje Sao Bento, ki velja za najlepšo na svetu in sprehod po soseski Ribeira, znani po odličnih restavracijah.

Iščete poceni lete?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.