fbpx

BYD Atto 3: kompatni električni suv s privlačno ceno

Kitajski EV Pioneer BYD Atto 3 osvaja evropski trg z zmogljivostjo, praktičnostjo in inovativnostjo

BYD Atto 3
Foto: BYD

Popolnoma električni BYD Atto 3 pušča svoj pečat na evropskem trgu, saj ponuja čudovito mešanico moči, dizajna in praktičnosti. S trenutno prodajo v Združenem kraljestvu in Nemčiji naj bi ta kompaktni SUV na novo definiral segment električnih vozil in pokazal moč znamke BYD. Sicer enega največjih proizvajalcev baterij na svetu!

Ko gre za električna vozila, je le malo znamk tako predanih inovacijam kot kitajski proizvajalec avtomobilov BYD. Podjetje je pionir v industriji električnih vozil in njihova najnovejša ponudba, Atto 3, ponazarja to predanost. Ta kompaktni SUV je že navdušil v Združenem kraljestvu in Nemčiji ter osvojil evropske kupce s svojo edinstveno mešanico zmogljivosti, dizajna in funkcionalnosti. Ter seveda zanimivo in konkurenčno ceno, ki sicer ni pretirano nizka za kitajski avtomobil v Nemčiji namreč znaša 44,625 evrov.

Zmogljivost BYD Atto 3 je resnično vredna omembe, saj zagotavlja skupno moč 150 kW (204 KM) in navor 310 Nm. Zelo podobno kot mnoćica avtomobilov. Naprimer Kia Soul, ali pa ID.3. Ta pogonski sklop skupaj z litij-ionsko baterijo s 60,5 kWh omogoča električnemu SUV-ju prevoziti do 320 km (198 milj) z enim polnjenjem – govorimo o realnem dosegau avtomobila. Pospešek vozila od 0-100 km/h je 7,3 sekunde – in najvišja hitrost 160 km/h (100 mph) dokazujeta, da lahko okolju prijazen prevoz še vedno nudi navdušujočo zmogljivost. Tako, kot pri vseh električnih avtomobilih. Niso pa te številke nič posebnega. Nasprotno. So prav “dolgočasne”.

Zunanja zasnova BYD Atto 3Atta 3 je dokaz naprednega pristopa BYD. Njegove elegantne linije, žarometi LED in sprednji del brez rešetke skupaj ustvarjajo privlačno prisotnost na mestnih ulicah. Poleg tega kompaktna velikost vozila zagotavlja enostavno manevriranje in parkiranje v ozkih urbanih prostorih.

Foto: BYD
Foto: BYD
Foto: BYD

Notranjost Atto 3 ponuja prostorno in udobno kabino, opremljeno z intuitivnim infotainment sistemom in naprednimi varnostnimi funkcijami. 10,1-palčni zaslon na dotik z visoko ločljivostjo, povezljivost Apple CarPlay in Android Auto ter tehnologije za pomoč vozniku, kot so prilagodljivi tempomat, opozorilo o nenamerni menjavi voznega pasu in avtonomno zaviranje v sili, prispevajo k resnično vrhunski izkušnji vožnje. Nam je pa oblikovanje notranjosti nekoliko ekstravagantno in precej po kitajskem okusu.

Foto: BYD
Foto: BYD

Zaradi petsedežne postavitve je BYD Atto 3 vsestranska izbira za družine ali vikend avanture. Z zlaganjem zadnjih sedežev se prtljažni prostor razširi na impresivnih 1.338 litrov, kar zagotavlja dovolj prostora za vso vašo opremo. V prtljažniku je 440 litrov, kar je lep – ne pa rekorden prostor.

BYD-ova zavezanost inovacijam presega model Atto 3. Kot blagovna znamka so že dolgo v ospredju tehnologije električnih vozil in veliko vlagajo v raziskave in razvoj. Ta predanost je BYD postavila kot glavnega igralca na trgu električnih vozil, pri čemer BYD Atto 3 služi kot sijajen primer njihove sposobnosti ustvarjanja izjemnih vozil. Za evropski trg je dosegel Euro NCAP najboljšo oceno – torej 5 zvezdic, kar je pri kitajskih izdelkih preteklosti bilo ključno razlikovanje med evropskimi konkurenti.

BYD Atto 3 s konkurenčno ceno na evropskem trgu (od 40.000 evrov) je privlačna možnost za kupce, ki iščejo popolnoma električni kompaktni SUV, ki mu ne manjka zmogljivosti, funkcij ali užitka. Ker je BYD Atto 3 pustil svoj pečat na evropskem trgu, je jasno, da je to šele začetek vznemirljivega potovanja tako za znamko kot za celotno industrijo električnih vozil. V kolikor bo znamka tako uspešna kot je pri baterijah, vsaka 5 baterija pametnega telefona prihaja od tega proizvajalca, potem je to znamka, ki jo je potrebno spremljati.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.