Najlepše evropske vasice

Najlepše evropske vasice: Reine, Norveška

Evropa je čudovita celina, in čeprav se zdi, da smo jo že dodobra odkrili, se na srečo še vedno najdejo majhni dragulji, neverjetne vasice, ki jih turisti še niso čisto zares našli. Vasice, obdane s slikovitimi prizori, kot so na primer norveški fjordi ali grški otoki, viktorijanski gradovi, pastelne fasade ali slamnate strehe, so včasih nekoliko težje dostopne, vendar vredne vsakega truda. Tukaj so najlepše evropske vasice.

Čudovite evropske vasice in njihov čar že več stoletij navdihujejo popotnike s celega sveta, da obiščejo ‘osamljene’ zaselke. Tiho in skrito so čakale, da jih nekdo odkrije, in tako smo lahko danes priča ogromnemu številu turistov, ki se v lepem vremenu valijo skozi vasice.

Lep primer tega je pet ribiških vasic, ki sestavljajo italijanske Cinque Terre. A le nekaj kilometrov južno od obale se nahaja Tellaro, še ena krasna obmorska vasica, ki je manj dostopna in zato tako blaženo neokrnjena. Podoben občutek odkritja prinaša tudi alzaška vasica Colmar, kjer pekarne prodajajo tako rogljičke kot tudi kugelhopf (nemški šarkelj).

V galeriji se skrivajo evropski biseri, ki so balzam za oči.

Galerija: Najlepše evropske vasice

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kotli: hrvaški Pamukkale je prečudovita naravna znamenitost, ki jo moraš obiskati!