Najlepše italijanske plaže, ki jih moraš obiskati vsaj enkrat v življenju

Foto: Envato

Italija, naša zahodna soseda se ponaša s številnimi dih jemajočimi plažami. Nekatere so bolj obljudene, druge manj, za vas pa smo izbrali nekaj najlepših, na katerih se lahko soncu in morju predate že to poletje.

Atrani, Kampanija

Majhna slikovita vasica Atrani, ki se nahaja ob priljubljeni obali Amalfi, je en najznamenitejših italijanskih obalnih krajev. Vasica ima manj kot tisoč prebivalcev, večina se ukvarja z ribištvom. Atrani se nahaja ob vznožju dveh strmih klifov, ponaša pa se s čudovito plažo ob Tirenskem morju, ki je zaradi barvite vasice v ozadju še toliko bolj zanimiva.

Foto: Nellia Kurme/ Unsplash

Spiaggia Rena Bianca, Sardinija

Ena izmed najbolj slovitih sardinijskih plaž spominja na dolge karibske peščene plaže. Nahaja se na severu otoka, po dolžini pa vodi preko granitnih balvanov in kamnitih oblik, ki pokrajini dajejo pravljični videz. Krasna peščena lepotica sicer ni primerna za ljubitelje plavanja, saj je voda precej plitva in je potrebno kar nekaj hoje, da lahko v miru zaplavate v kristalno čisti vodi.

Foto: DPVue Studio

Spiaggia dei Conigli, Lampeduza

Plaža, ki si je prislužila ime »Plaža zajcev«, se nahaja na južni strani otoka Lampeduza. Dolga peščena plaža se ponaša z belim peskom, zaradi plitvega prehoda v morje pa je nadvse primerna tudi za najmlajše. Velja za eno najlepših obalnih področij v vsej Evropi, kristalno morje, ki jo obkroža pa je kot nalašč za snorklanje.

Foto: isoladeiconigli.it

Baia dei Turchi, Apulija

V osrčju zaščitenega naravnega rezervata v Apuliji, severno od Otranta, se nahaja Baia dei Turchi. Ob preostale narave jo ločijo dišeči borovci, ki nudijo senco v poletni vročini. Ljubitelji sončenja najdejo svoje mesto na pasu belega peska, plavalci pa se zapodijo v morje, ki velja za eno najčistejših v državi.

Foto: Flo P/Unsplash

Vendicari Naravni rezervat, Sicilija

Blizu prečudovitega mesta Sirakuze, se nahaja naravni rezervat, kjer domujejo štorklje in flamingi. Ti se sprehajajo tudi po slovitih plažah v sklopu rezervata, med katerimi sta najbolj priljubljeni plaža San Lorenzo in Calamosche. Slovita po svoji neobljudenosti in neverjetni naravi, ki ju obkroža, zato sta odlična izbira za vse, ki iščejo mir in tišino.

Foto: vendicari.net

Cala Tonnarella, Sicilija

Majhen skriven zalivček Cala Tonnarella v naravnem rezervatu Zingaro, je dostopen le pešakom, zato obljublja mir in tišino, ki ju številni na počitnicah neumorno iščejo. Najbližja cesta je uro hoje stran, vendar je napor vreden truda, saj vas na koncu poti čaka neobljuden košček raja.
Photo by Noémi Macavei-Katócz on Unsplash

Foto: Noemi Macavei Katocz/Unsplash

San Vito Lo Capo, Sicilija

Trije kilometri zlatega peska so razlog, zakaj turisti radi zahajajo na obalo Trapani. Plaža se nahaja na severo-zahodu Sicilije, v njenem ozadju pa se dviga mogočna gora Monaco, medtem ko se vaš pogled ozira proti čistemu in prijetno toplemu morju. Če v vročini najdete voljo za raziskovanje mesteca San Vito Lo Capo, boste našli kopico zanimivih trgovinic in restavracij.

Foto: visitsicily.info

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!