fbpx

Poletna romanca: ideje za malo drugačne poletne zmenke

Foto: Envato

Poletje je tu, s tem pa tudi možnost odličnega raziskovanja in doživljanja vsega novega. Če s partnerjem ne vesta, kaj bi počela na poletnem zmenku, vam spodaj predstavljamo nekaj odličnih predlogov, ki jih je vredno izkoristiti.

Obiščite rožni park

V mislih imamo Mozirski gaj ali Arboretum Volčji potok. Bodita v stiku z naravo in se prepustita prijetnemu vonju vseh cvetlic, ki vaju obdajajo.

Foto: Norikio Yamamoto / Unsplash

Naučita se novega plesa

Popularna aplikacija TikTok je postala vrhunec v času pandemije, saj si je marsikdo z njo krajšal čas. Nekaj plesnih koreografij pa vseeno ni tako lahkih, kot se sprva zdijo. Poiščita video, ki vama je všeč, se naučita plesnih korakov in se posnemita. Ne samo, da se bosta odlično zabavala, ampak se bosta s tem zelo povezala, ostal pa vama bo tudi spomin, ki si ga bosta lahko kasneje predvajala znova in znova.

Pojdita na bazen

Temperature so visoke, vidva pa se želita ohladiti. Na spletu poiščita bazen, katerega še nista obiskala. Ne pozabita na sončno zaščito in nekaj malega za prigriznit.

Foto: Oliver Dumoulin / Unsplash

Zmenek na travniku

Nič ni lepšega od lepega sončnega vremena, petja ptic, vetra v laseh, kozarca koktaila, prigrizkov in boljše polovice. Organizirajta si zmenek, ki bo na bližnjem travniku ali hribu. Prepustita se kakšnim družabnim igram in objemu sončnega zahoda.

Foto: Tim Collins / Unsplash

Kolesarita

Če sta naveličana vožnje z avtom je čas, da skočita na kolo in se podata na pot. Kolesa lahko vzameta s sabo ali pa jih najameta, če sta kje na dopustu in s tem raziščeta okolico v kateri se nahajata.

Foto: Envato

Rezervirajta last minute počitnice

Pravijo, da se najboljše zgodi, ko ne pričakuješ. Zakaj ne bi tokrat rezervirala hotelske sobe in to zadnji trenutek? S sabo vzemita najnujnejše in se prepustita novim dogodivščinam.

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Obiščita vinograd

Slovenija ponuja veliko možnosti za obisk vinskih kleti, prav tako pa se odločita tudi za pokušino vina in pogostitev domače ekološke hrane v bližnji gostilni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!