fbpx

Smile Nation Ljubljana 2021: prihajata najboljši didžejki na svetu Nervo

Nervo, Quintino, Marnik

Lani je evropska festivalska industrija spremljala posebno koronsko-varno izdajo festivala Smile, o kateri so poročali številni tuji mediji, letos pa se Ljubljana utrjuje na sceni z največjim pokoronskim športno-zabavnim dogodkom s top svetovnimi glasbenimi zvezdami. V četrtek 24.6. bosta na prvem stadionskem spektaklu po epidemiji nastopili ikonični dvojčici Nervo, Avstralski s (tudi) slovenskimi koreninami, glasbeni in modni ikoni, kraljici festivala Tomorrowland in kluba UshuaiaS, izvajalki hitov 'Revolution', 'The Way We See The World, 'Reason', 'Like Home' ... ter najbolj priljubljeni didžejki na svetu!

Smile Nation Ljubljana

Glasbeno-športni dogodek se bo odvijal v četrtek 24.6.2021 od 15. ure dalje na Stadionu Ilirija v Ljubljani. Potem ko je v sklopu petih Tuševih tekov barv gostila nekatera največja imena svetovne elektronske, pop in hip hop scene ter postavila Ljubljano na svetovni festivalski zemljevid, je organizacija KO Events zasnovala nov koncept festivalov Smile Nation.

Lani ste ga spoznali v obliki posebne koronsko-varne prireditve, ki je na ljubljanskem stadionu Ilirija tri večere zapored gostila po 500 obiskovalcev, zabavali pa so jih svetovni DJ-mojstri Fedde Le Grand, Pretty Pink in Maurice West. Letos bo program še udarnejši – prihajajo NERVO, QUINTINO in MARNIK –  SMILE NATION SLOVENIA pa se bo končno predstavil v bolj sproščeni obliki. Nekaj omejitev bo še vedno prisotnih, se bodo pa lahko gostje ob športnih in glasbenih aktivnostih, prvič od razglasitve epidemije, družili bolj sproščeno in v večjem številu. Vstop na dogodek je možen z vstopnico in dokazilom PCT.

Nervo

Didžejki, producentki, tekstopiski, voditeljici radijskega šova Nervo Nation, modni ikoni, čistokrvni žurerki … Ali je sploh kaj, česar seksi dvojčici Mim in Liv Nervo ne bi znali spremeniti v zlato!? Pri sladkih šestnajstih sta že bili uspešni manekenki in l’Orealovi ambasadorki v domači Avstraliji, a sta se odločili, da bosta glasbenici. Kljub sprejemu na klasično glasbeno akademijo pa sta se odločili za pop kariero.

Pri 18. letih sta podpisali pogodbo s Sonyjem, se prebili med najudarnejše avtorje v glasbeni industriji, krona njunega dela pa je bil grammy za megahit “When Love Takes Over”. Med naročniki njunih besedil so Ke$ha, Pussycat Dolls, Kylie, Kelly Rowland, Armin van Buuren, David Guetta, Kylie Minogue, Nile Rodgers in Sophie Ellis-Bextor. S pogodbo založbe Virgin v žepu sta pred leti zagnali tudi pevsko-didžejsko kariero in nanizali šopek hitov: v himni festivala Tomorrowland “The Way We See The World” so jima priskočili na pomoč Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, v “We’re All No One” gostujeta Afrojack in Steve Aoki, v klubski petardi “You’re Gonna Love Again” Avicii, v “Reason” Hook ‘n’ Sling, prihajajoči hit letošnjega poletja pa je njun aktualni singel “Gotta Be You”.

Dami sta ogrevali turneji Britney Spears in Nicky Minaj, vodili DJ-rezidenci v Las Vegasu in ibiški Ushuaii, sta že žlahtni inventar Tomorrowlanda, zaradi svoje nalezljive pozitivne energije pa ena največjih glasbenih atrakcij svetovnih super klubov in mega festivalov!

Quintino in Marnik


V Slovenijo pa prvič prihaja nizozemski zvezdnik Quintino, ki že leta osvaja vodilne svetovne festivale in kraljuje na letstvici Top 100 DJs. S svojimi hiti “Go Hard”, “Mayhem”, “Party Never Ends”, “Freak”, … navdušuje ljubitelje elektronske glasbe že več kot 20 let, njegovo glasbo pa redno vrtijo in obdejujejo vsi največji elektronski zvezdniki.

Na velikem slovenskem festivalskem odru pa bo debitiral tudi Italijanski duet Marnik, ki se je ob številnih drugih hitih najbolj proslavil s petardo “Ciao Bella” (ft. Steve Aoki) in tudi že nekaj let trka na vrata prestižne lestvice Top 100 DJs.

Več informacij o dogodku TUKAJ

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!