fbpx

Najlepši božični sejmi, ki jih morate obiskati v letu 2021

Foto: Envato

Božični sejmi po vsej Evropi nas vsako leto razveselijo. Vonji peciva, cimeta in kuhanega vina, ki se širijo po mestu, bleščice lučk in božičnih okraskov na najlepših lesenih hišah. Druženje s prijatelji in družino, je vse kar ustvarja praznično vzdušje, ki ga imamo tako radi. Zato že začenjamo z načrtovanjem adventnih potovanj, ki jih bomo letos obiskali.

Čeprav še vedno ne vemo, kako bo letos v Evropi izgledal advent, torej v katerih mestih in v kakšni obliki bo, smo izpostavili tista, ki se jih veselimo. Med klasične adventne destinacije spadajo nemška in avstrijska mesta, ki so z leti tako izpopolnila svoje božične sejme, da se nanje vedno z veseljem vračamo.

Talin, Estonija

Pozimi trg mestne hiše postane čarobni božični sejem z veličastnim božičnim drevesom. Tradicija praznovanja božičnih praznikov sega v leto 1441, ko so na tem trgu postavili prvo božično drevo v Evropi. Na sejmu lahko uživate v tradicionalni estonski božični kuhinji in nakupovanju daril za svoje najbližje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 13wanderlust (@13wonderlust)

Budimpešta, Madžarska

Advent v Budimpešti je vsako leto vse bolj priljubljen. Na božičnem sejmu pred baziliko sv. Štefana boste našli slastne madžarske in mednarodne specialitete in različne zanimivosti, kot je otroško drsališče, ki je obdano s čudovitim božičnim drevesom. Sejem je znan po spektakularni razsvetljavi.

Dunaj, Avstrija

Dunaj je verjetno najbolj znana, a tudi ena najlepših božičnih destinacij, kjer boste z družino, prijatelji ali ljubljeno osebo uživali v praznični čarobnosti. Dunaj kot mesto kulture in tradicije vsako leto zažari v najlepših barvah božiča. Božični sejem je kraj gastronomskega hedonizma, kjer lahko uživate v vonjih in okusih božičnih peciv, medenjakov, punča in kuhanega vina. Ob vikendih pred mestno hišo prirejajo različne prireditve in koncerte.

Hallstatt, Avstrija

Hallstatt je majhno mesto ob avstrijskih jezerih in res se je težko odločiti, kdaj je lepše, spomladi ali pozimi. Kljub temu je v božičnem času še posebej čarobno. To lepo mesto z ozkimi ulicami, polnimi ribiških hiš, vas bo navdušilo. V Hallstatt se lahko odpravite na enodnevni izlet ali pa ga izberete kot vikend destinacijo. Če se odločite za drugo možnost, vam predlagamo, da si ogledate druga slikovita mesta v bližini, kot je St. Gilgen in sv. Wolfganga, lahko pa »skočite« v Salzburg, ki se ponaša z enim od najstarejših božičnih sejmov v Evropi.

Strasbourg, Francija

Božični sejem v Strasbourgu je najslavnejši sejem v Franciji in eden najstarejših v Evropi. V središču mesta je približno 300 lesenih hiš, kjer lahko najdete vse od dobrot do božičnih okraskov. Izstopa 30 metrov visoko božično drevo, ki s svojo višino prečka vrhove hiš, množica svetilk in kroglic pa ustvarja posebno svetlobo.

Leipzig, Nemčija

Najstarejši božični sejmi se nahajajo v Nemčiji, tržnica v Leipzigu svojo tradicijo neguje že od leta 1458. Vsak december se zgodovinsko središče mesta obleče v božično preobleko. Na sejmu lahko kupite veliko dobrot in daril za svoje najbližje in uživate v prečudovitem vzdušju.

Erfurt, Nemčija

Srednjeveško nemško mesto Erfurt je dom enega najlepših božičnih sejmov v Evropi. Nahaja se na trgu pred katedralo. Na sejmu boste lahko okusili različne dobrote in specialitete ter uživali v okrašenem mestu.

Praga, Češka

Praga je lepa v vsakem letnem času, v božičnem času pa ima to mesto še prav posebno vzdušje. Božični sejem na starem mestnem trgu je med turisti zelo priljubljen. V kočah boste našli značilno ponudbo hrane, sladic in spominkov a vsekakor dovolj, da boste uživali v prekrasnem mestu.

Bruselj, Belgija

Advent v Bruslju se imenuje Winter Wonders in res izgleda neverjetno. Glavni božični sejem se nahaja na trgu Sainte-Catherine, v celotnem mestu pa je okoli 250 lesenih hiš, kjer boste našli različne specialitete, izvirna darila in najboljše čokolade ter druge zanimivosti in zabavne aktivnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eric Danhier Photographe (@edanhier)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!