fbpx

Praznični okraski 2021: najlepši trendi za dekoriranje doma

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Božični prazniki marsikomu predstavljajo najljubši čas v letu: takrat se namreč zbere, obdaruje in čudovite skupne trenutke preživi vsa družina. Mnogi tudi komaj čakajo, da svoj dom okrasijo z božičnim drevescem, okraski in drugimi božičnimi ornamenti. V nadaljevanju sledijo trendoi okraševanja, s katerimi boste svoj dom ovili v praznični duh.

Ker si želimo, da bi bil ta božič srečnejši, bolj prazničen in lepši kot kateri koli prej, preverimo, kakšni so trendi božičnega okraševanja. Pripravili smo nekaj najlepših, ki se bodo popolnoma prilegali vsakemu domu.

Nostalgični okraski

Že omemba osemdesetih let pri mnogih vzbudi sladek občutek nostalgije, zlasti pri tistih, ki so bili takrat otroci. Spomnite se lepih okraskov, s katerimi ste okrasili naravne novoletne jelke in jih morda hranite še danes. Če imate doma okraske svojih babic, je zdaj pravi čas, da jih ponovno postavite na praznično drevo, saj so ti okraski ponovni modni hit.

Medenjaki

V številnih državah za novo leto in božič medenjaki služijo kot poslastica in dekoracija za praznično mizo. Z domačimi okraski okrašeno praznično drevo ne bo samo bolj zanimivo, pač pa tudi unikatno. Idej za izdelavo domačih okraskov je veliko, ideje za njih pa lahko najdete na različnih družabnih omrežjih.

Majhne smrečice

Če boste imeli v svojem domu majhna božična drevesca, na primer v otroški sobi ali kot okras na mizi, vedite, da boste povsem v trendu. Takšne mini smrečice lahko kupite že okrašene, ali pa jo okrasite po svojem okusu.

Kombinacija bogatih, čudovitih barv

Če želite poudariti eleganco, potem je trend razkošnega in dvorskega okrasja, kot nalašč za vaš dom. Gre za kombinacijo bogatih, razkošnih barv, večinoma temnejših, in z dekorativnimi detajli, kot so vrvi z resicami, ki se običajno uporabljajo za zavezovanje zaves.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christmas everyday (@evrthingaboutchristmas)

Okrašeni storži

Božični okraski s storži so nepogrešljivi ne glede na trende, še posebej pa jih imamo radi, ker v dom prinašajo košček narave. Lahko pa naredite še korak dlje in storže pobarvate ter jih okrasite z malimi okraski – bleščicami, bunkicami, različnimi vlakni in takoj ustvarite nov okras, ki bo krasil vaše božično drevo.

Okraske naredite sami

Če želite imeti edinstven praznični okras, za katerega ste prepričani, da ga nihče drug nima, ga naredite sami. Idej je nešteto, samo pustite domišljiji prosto pot. Božične okraske lahko ustvarite tudi s svojimi otroki.

Božični kotiček na dvorišču

S prihodom hladnega vremena bo dvorišče do prihodnje pomladi nekoliko zanemarjeno, lahko pa najlepše praznično vzdušje ustvarite tudi zunaj. Poiščite kotiček na dvorišču, vrtu ali na balkonu in ga okrasite v božičnem duhu.

Veliko luči

S prazničnimi lučmi preprosto lahko pretiravate in z njimi okrasite celotni dom. Lučke v prazničnem času pričarajo prijetno in toplo vzdušje, zato z njimi ne skoparite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christmas 🎄 (@christmas_._page)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!