fbpx

Najlepši citati iz Medvedka Puja za vse trenutke v življenju

“Pogumnejši si, kot verjameš; močnejši, kot se zdi; pametnejši, kot misliš,” je nekoč rekel medvedek Pu, najprikupnejši risani lik našega otroštva. Naših src se ni dotaknil zgolj zaradi osupljivih dogodivščin, temveč življenjsko navdihujočih citatov, zaradi katerih smo postali boljše osebe.

V sodobnem času boste težko našli knjigo in risanko, ki bi poleg zabave za otroke zagotovila še toliko navdihujočih citatov, ki bodo poskrbeli za duševno rast otroka. In verjetno ne boste našli niti risanega lika, ki bi bil tako prikupen kot medvedek Pu.

Ljubki Pu in njegovi prijatelji so v svojih dogodivščinah navdihnili svet z globokimi modrostmi in ponižnostjo, ki je pomembna tudi danes, ko ste odrasli. Morda so ravno njihove besede pomagale, da ste postali boljša oseba.

NAJLEPŠI CITATI IZ MEDVEDKA PUJA:

1. “Nekaterim ljudem je preveč mar. Mislim, da se temu reče ljubezen.” (Some people care too much. I think it’s called love.)

2. “Dan brez prijatelja je kot posoda brez kapljice medu.” (A day without a friend is like a pot without a single drop of honey left inside.)

3. “Če kdaj pride dan, ko ne bomo mogli biti skupaj, me imejte v svojem srcu, ker bom tam ostal za vedno.” (If there ever comes a day when we can’t be together, keep me in your heart, I’ll stay there forever.)

4. Pujsek: “Kako se črkuje ljubezen?” Pu: “Ljubezni ne črkuješ, temveč jo čutiš.” (Piglet: “How do you spell love?” Pooh: “You don’t spell it, you feel it.”)

5. “Če boš živel sto let, želim živeti sto dni minus en dan, da nikoli ne bom živel brez tebe.” (If you live to be a hundred, I want to live to be a hundred minus one day so I never have to live without you.)

6. “Mislim, da sanjamo zato, da se nam nikoli ni treba ločiti. Če smo v sanjah drug drugih, smo lahko ves čas skupaj.” (I think we dream so we don’t have to be apart so long. If we’re in each other’s dreams we can be together all the time.)

7. “Kakšen srečnež sem, da imam nekaj, od česar se tako težko poslovim.” (How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard.)

8. “Stvari, zaradi katerih sem drugačen, so stvari, ki me ustvarjajo.” (The things that make me different are the things that make me.)

9. “Zabavneje je govoriti z nekom, ki ne uporablja dolgih, zapletenih besed, temveč kratke, preproste besede, kot so “Kaj pa kosilo?”.” (It is more fun to talk with someone who doesn’t use long, difficult words but rather short, easy words like What about lunch?)

10. “Včasih najmanjše stvari zasedejo največ prostora v tvojem srcu.” (Sometimes the smallest things take the most room in your heart.)

11. “Pogumnejši si, kot verjameš; močnejši, kot se zdi; pametnejši, kot misliš.” (You are braver than you believe, stronger than you seem, and smarter than you think.)

12. “Tudi plevel je roža, ko ga enkrat spoznaš.” (Weeds are flowers, too, once you get to know them.)

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.