Najslabši komplimenti, ki jih nikar ne uporabljajte, če si želite dobro

Zadnjič posodobljeno: :

Vsi imamo radi iskrene pohvale na račun videza ali dosežkov. Če se za nekaj trudimo, nam spodbuda ostalih veliko pomeni. Najraje imamo, ko nekdo reče, da smo videti mladi, izpolnjeni ali imamo dober slog. Vendar nekateri komplimentov ne znajo sprejemati, drugi pa jih tudi ne znajo podarjati na pravi način.

Verjetno ste se že znašli v situaciji, ko vam je nekdo dal pohvalo, pa je le-ta zvenela neiskreno. Morda ste se vprašali, ali gre za nespretno osebo z najboljšimi nameni ali nekoga, ki želi le biti všeč drugim. Če pogosto prejemate pohvale, na katere ne veste, kako bi se odzvali, ali če želite izboljšati vtis, preberite, kateri vrsti pohvale se je treba izogibati.

1. Pogosti komplimenti

Čeprav je nekoga lepo pohvaliti, je pri tem potrebno biti zmeren. Če pogosto delite pohvale isti osebi ali pred istimi ljudmi, lahko drugi mislijo, da jih jemljete kot nekaj samoumevnega. Ljudje cenimo stvari in pojave, ki so redki, zato ne pretiravajte. Ko ti je iskreno všeč neko vedenje, potem stopi naprej in reci lepo besedo.

Pogosti komplimenti

2. Pretirani komplimenti

Verjetno se vam je zgodilo, da ste dobili kakšen kompliment, kako super ste videti v kakšni obleki, dejansko pa gre za vsakdanje kose. Besede zato prilagodite priložnosti in naj prihajajo iz srca. V nasprotnem primeru se lahko druga oseba sprašuje, ali ste dovolj iskreni ali imate skrit motiv.

3. Dobro znani komplimenti

Če ste nekoga pravkar spoznali, se držite splošnih pohval in ne prestopite meje dobrega okusa. Občudovanje zunanjega videza, kot je na primer barva oči ali oblikovano telo, ni primerno za situacijo, ampak lahko povzroči le kontraefekt. Po drugi strani pa ni nič narobe, če pohvalimo slog ali dosežek.

Dobro znani komplimenti

4. Preračunljivi komplimenti

Če dajete pohvale samo zato, ker želite nekaj dobiti v zameno, čim prej spremenite svoje vedenje. Preračunljivosti ni težko prepoznati, glavna vloga pohvale pa je polepšati dan druge osebe ali nagraditi njeno dobro dejanje. Vsi drugi motivi, kot so izposoja, iskanje storitve ali se želite predstaviti v lepi luči, niso dobrodošli.

5. Dvoumni komplimenti

Se vam je zgodilo, da vam je nekdo dal pohvalo, potem ko ste se počutili slabo, in bi bilo bolje, da tega niti ne bi slišali? Na primer: “Odlična pričeska. Veliko lepša od prejšnjšnje.” Po takšnih besedah ​​si lahko mislite le to, da ste pred novo frizuro izgledali grdo. Zato se je treba izogibati dvoumnim komplimentom, saj ni namen, da z njimi sebe povzdigujete nad ostale. Bolje je delati na svoji samozavesti, kajti le tako boste lahko nekoga iskreno pohvalili.

6. Komplimenti v večji družbi

Včasih damo komplimente, ko smo v družbi več ljudi, kar je lahko dvorezen meč. V teh situacijah bodite pozorni na ostale prisotne, saj tovrstni izlivi čustev niso vsem všeč. Predstavljajte si, kako bi se počutila vaša najboljša prijateljica, če bi jo hvalili pred drugimi na račun hujšanja. Izjema je seveda, če ste v telovadnici, kjer je takšen komentar primeren. Zato bodite pozorni na svojo glavo in vedno izberite pravi trenutek.

Komplimenti v večji družbi

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zapomni si to, če te je izdal tisti, ki ti je obljubil, da te nikoli ne bo