Najuporabnejše aplikacije na Dunaju

Olajšajmo in polepšajmo si obisk Dunaja z naslednjimi praktičnimi aplikacijami, ki so resnično v koraku s časom.

Aplikacije za javni promet in taksi

Da bomo vedno vedeli, kdaj odide naše javno prevozno sredstvo na Dunaju, si naložimo aplikacijo qando. Aplikacija From A to B nam vselej predlaga najboljšo in najhitrejšo pot in prevozno sredstvo do vašega cilja glede na stanje v prometu. Osveži se na 7,5 minute. Aplikacija Citybike nam omogoča pregled nad prostimi kolesi v sistemu, z aplikacijo MyTaxi pa lahko naročimo taksi brez enega samega klica. Aplikacija sama sporoči našo lokacijo. Če smo se na Dunaj odpravili z avtomobilom, nam utegne prav priti aplikacija Short-stay parking zones, ki nam prikaže območja s parkirnimi mesti, tudi nam najbližje.

Podučeni o glavnih kulturnih znamenitostih

Da ne bi ostali brez vstopnice za najljubšo predstavo, si naložimo aplikacijo Ticket Gretchen. Spoznajmo glavne atrakcije in najboljše poti v parku Prater z aplikacijo Prater, najzanimivejše informacije o palači Schönbrunn z aplikacijo Schönbrunn Palace mobile version, podučimo se o sedmih zbirkah zgodovinskega muzeja z aplikacijo Kunsthistorisches Museum Vienna in spoznajmo ključne informacije o nekaterih drugih muzejih in znamenitostih v mestu z aplikacijo Belvedere Museum App.

Pametni vodiči po mestu

Aplikacija City Listening GPS Audio Guide je naš zvočni vodič po mestu, ko zazna našo lokacijo, začne z razlago o točki, kjer se nahajamo. Aplikacija TripAdvisor nam brezplačno pomaga pri iskanju hotelov, restavracij in atrakcij. Hearonymus je naš brezplačni zvočni vodič po več kot 180 znamenitostih v mestu. Z aplikacijo GuidePal Vienna spoznajmo Dunaj na drugačen način – napotke nam dajejo domačini in popotniški novinarji. Wikitude nam poleg koristnih informacij ponuja tudi prenose kamer v živo, Shopikon pa nas vodi skozi najbolj trendi trgovine v mestu.

Dodatne Informacije

Uporabne spletne strani mesta Dunaj:

Wien.info / Wien.gv.at

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!