Foto: Freepik

Največja frajerka: 5 življenjskih lekcij, ki jih tete prenesejo na nečakinje

Zadnjič posodobljeno: :

Odnos med tetami in nečakinjami je poseben.

Mama je mama, teta pa teta, tista kul oseba, ki svojim nečakinjam pripoveduje o zadregah njenih staršev, jim kupi sladoled za materinim hrbtom, jim podari najboljša darila, pobarva nohte, jih pelje na najboljša potovanja …

Teta je tudi prava učiteljica življenja, od katere se vsaka nečakinja veliko nauči, spodaj pa smo izpostavili pet življenjskih lekcij, ki jih tete predajo svojim ljubljenkam.

Cenite majhne stvari

Včasih se tako osredotočimo na nekatere stvari, da spregledamo čudovite malenkosti, ki se dogajajo okoli nas. Tete so tiste, ki najbolje vedo, kako uživati v vsaki sreči, tudi najmanjši. Učijo nas, da stvari ne jemljemo kot samoumevne in da smo hvaležni za vse dobro v našem življenju.

Ne jemljite vseh stvari preveč resno

Življenje nam vsak dan prinaša različne izzive in teta je tista, ki uči svoje nečakinje, da ne jemljejo vsega preveč resno, da imajo v mislih širšo sliko tistega, kar je v resnici najpomembnejše, in svojo energijo usmerjajo v vse pozitivne stvari, ki jih obkrožajo.

Odnos med tetami in nečakinjami je poseben.

Bodite skromni

Tete so tam, ko nas je treba opozoriti, kako pomembno je, da trdno stojimo na tleh, z obema nogama, hkrati pa moramo imeti ves čas odprta srce in um.

Vsak dan je pomemben

Teta nas uči, da je vsak dan pomemben in da je treba vsak dan ceniti in izkoristit, saj nikoli ne vemo, kaj nam življenje prinese jutri. Življenje je krhko – to je nekaj, kar vam bo povedala teta, in vas bo naučilo, da uživate v vsakem trenutku.

Zabavajte se, kadar koli lahko

Življenje je stresno in lahko včasih postane še posebej stresno. Tete so tiste, ki znajo prinesti zabavo in smeh tudi v tistih najtežjih in najbolj stresnih dneh in nas opominjajo, kako pomembno je, da ne pozabimo na zabavo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Motiti se je človeško: napake te ne definirajo, so le del življenja