BMW i4: električna limuzina

Foto: BMW

BMW je deloma razkril novinca v svojih vrstah, ki sliši na ime i4 in bo popolnoma električna limuzina na osnovi sedanje serije 3. Tako BMW nakazuje, kako bo pri hiši s propelerjem v znački videti prehod v prihodnost.

Na današnji letni konferenci BMW Group je bil razkrit prihajajoči BMW i4. “BMW i4 je s limuzina s športnim videzom, najboljšimi lastnostmi vozne dinamike in ničnimi okoljskimi emisijami,” pravi BMW. Srce znamke BMW je zdaj povsem električno,” je za medije povedal Pieter Nota, član uprave BMW AG, odgovoren za stranke, blagovne znamke in prodajo.


BMW i4 je popolnoma električni 4-vratni Gran Coupé in bo na trg vstopil še v letu 2021, vključno z izvedenko BMW M Performance. Njegovo izpopolnjeno ravnovesje tipične športnosti, udobja in trajnostnih zmogljivosti BMW, je v tem segmentu edinstveno in že nakazuje, na kakšen način je BMW pristopil k elektrifikaciji svoje flote vozil.

Model BMW i4 bo na voljo v več različicah, ki zajemajo dosege do 590 km (WLTP) z izhodno močjo do 390 kW oziroma 530 konjskih moči. BMW i4 lahko po navedbah pospeši od nič do 100km/h v približno 4 sekundah.

Vse podrobnosti o BMW i4 bo objavljenih v naslednjih dneh in tednih.

Dodatne Informacije

bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!