fbpx

Moška sončna očala 2021: najbolj vroči trendi

Modna moška sončna očala 2021

Foto: RIMOWA X GLCO

Kaj napovedujejo trendi za moška sončna očala 2021? Preverite najbolj vroče trende za moška sončna očala 2021, ki bodo letos prevladovali na ulicah.

Med trendi za moška sončna očala 2021 boste še vedno našli klasične aviatorke, prav tako v trednu ostajajo retro okrogla sončna očala ali “lenonke”. Na katere trende pa morate biti letos še posebej pozorni?

Moška sončna očala 2021: 5 trendov

Barvni acetat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kirk Originals (@kirk.originals)

Tradicionalno gledano so bila moška sončna očala v barvnih različicah vedno precej omejena. Izbira je bila običajno omejena na črno ali, če se počutite pogumne, želvovino. Glede na to je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo ljudje začeli zahtevati nekaj drznejšega in svetlejšega.

Verjetno menite, da to ni trend očal za pronicljivega človeka, kot ste vi, vendar ne pozabite, barvita ni nujno sinonim za kričeče. Pomislite na zemeljski rjavo in zeleno, prosojna mornarsko in sivo, barvi pomaranča in kostanja. Takšna očala so odličen način, da svoji osebnosti in sicer minimalistični opravi dodate nekaj barve.

Prozorna očala

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oliver Peoples (@oliverpeoples)

Sončna očala so seveda prozorna. Če ne bib bila, bi se rutinsko zaletavali v stvari in se izgubili na poti do trgovine. No, to velja za leče, toda okvirji na drugi strani le niso bili vedno prozorni.

Že nekaj let opažamo, da trend prosojnih okvirjev narašča in letos so bo trdno uveljavil kot ena izmed ključnih možnosti za modna sončna očala, o katerih je vredno razmisliti. So preprosta, a drugačna; navadna, a presenetljiva; in lep način, kako klasičnim silhuetam dodati sodoben pridih.

Športne silhuete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oakley (@oakley)

Ne glede na to, kako zelo bi si želeli verjeti, da nekateri slogi presegajo oživitev, se bodo prej ali slej vrnili na površje. Primer: športna, aerodinamična sončna očala.

Nihče vam ne bo rekel, da so takšna moška sončna očala brezčasna. Je pa res, da so eden največjih trendov očal v tem trenutku. Če želite obdržati dostojanstvo, je najbolje, da ne zamenjate vseh svojih sončnih očal s sončnimi očali Oakley, vsekakor pa je pozitivno, da bo vaša kolesarska oprema z njimi postala bolj šik.

Geometrični okvirji

Okrogla ali kvadratna. Če niste Elton John, to povzema realistične možnosti pri izbiri oblike sončnih očal. Toda vse to se začenja spreminjati.

Geometrijska sončna očala se pojavljajo kot glavni trend. Morda se sliši kičasto, a mnogi subtilnejši slogi z mehkimi vogali in šesterokotnimi okvirji so presenetljivo nosljivi. Ray-Ban ima nekaj odličnih primerov, ali če želite kaj bolj presenetljivega, si oglejte nazobčane, oglate okvirje, ki jih zdaj ponujata Saint Laurent in Burberry.

Modna sodelovanja

Ko gre za moderna moška oblačila, ni mogoče ubežati raznim modnim sodelovanjem. Združevanje moči z drugimi oblikovalci je postalo pomemben način, da blagovne znamke povečajo svoj doseg, vendar se je do nedavnega zdelo, da se to trga sončnih očal ni dotaknilo.

V zadnjem času se tudi to spreminja. Modne hiše, namenske blagovne znamke očal, znamke uličnih mode in celo proizvajalci kamer so skupaj oblikovali očala ter jih postavili med letošnje ključne trende. Za primere si oglejte sodelovanja, kot so Persol x A.P.C, Garrett Leight x RIMOWA, MYKITA x Leica in Native Sons x Sacai.

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.