fbpx

Največji zabavljač 20. stoletja je David Bowie

Preminuli glasbenik in umetnik David Bowie, od katerega smo se poslovili 10. januarja 2016, je imenovan za največjega zabavljača 20. stoletja.

Od velikega Davida Bowieja smo se poslovili pred tremi leti, ko je 10. januarja izgubil bitko z rakom. Najbolj znan je po nizu glasbenih uspešnic, med drugim Space Oddity, Life on Mars, Heroes, Changes, Five Years, All The Young Dudes in drugih. Bližnjo smrt je spremenil v svojo labodjo pesem: njegov 25. in zadnji glasbeni album Black Star je skrivnostno izdal na svoj 71. rojstni dan, samo dva dni po smrti.


BBC Two je tako pripravil anketo kot del zgodovinske serije Icon, v kateri je ljudi pozval, da “ocenijo dosežke najpomembnješih in vplivnih osebnosti 20. stoletja na sedmih različnih področjih človeških prizadevanj”. Alan Turing je zmagovalec v kategoriji znanstvenikov, Ernest Shackleton v kategoriji raziskovalcev in Nelson Mandela v kategoriji voditeljev.
V kategoriji zabavništva je laskavi naslov pripadel Bowieju (premagal je Marilyn Monroe, Charlieja Chaplina in Billie Holiday), ta pa se bo 5. februarja z drugimi zmagovalci po kategorijah potegoval za “največjo osebnost 20. stoletja”.

Največji zabavljač 20. stoletja je David Bowie.
Največji zabavljač 20. stoletja je David Bowie.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!