Pomivalni stroj že celo življenje uporabljate narobe

Ali ste doslej posodo, preden ste jo vstavili v pomivalni stroj, splakovali z vodo? To je po svoje logično, saj na ta način večino umazanije odstranite že sami. Kljub temu pa se je izkazalo, da takšno početje ni pravilno.

Če je verjeti članku, objavljenem na spletni strani MyRecipes, ste pomivalni stroj celo življenje uporabljali narobe. O tem so leta 2015 poročali že pri Wall Street Journalu.

Splakovanje posode z vodo odsvetuje tudi blagovna znamka Cascade, ki proizvaja detergent za pomivanje posode in je v lasti korporacije Procter & Gamble. Ta priporoča, da pred pomivanjem s posode odstranite le večje kose hrane.

Strokovnjaki odsvetujejo predhodno splakovanje posode.
Strokovnjaki odsvetujejo predhodno splakovanje posode.

Zakaj je temu tako? Encimi, ki jih najdemo v večini detergentov, delujejo tako, da se pritrdijo na delčke hrane. V primeru, da slednje predhodno odstranite, svojega dela ne morejo opraviti tako dobro.

Encimi se vežejo na kose hrane.
Encimi se vežejo na kose hrane.

Pristaš splakovanja ni niti Casey Tubman, ki službuje pri korporaciji Whirlpool. Ob tem poudarja, da boste pri ročnem splakovanju porabili več vode kot med celotnim ciklom pomivanja posode. Tako ne boste škodovali le okolju, pač pa tudi svoji denarnici.

Dodatne Informacije

Več informacij:
myrecipes.com
wallstreetjournal.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pet najpogostejših napak pri opremljanju interierja, zaradi katerih je vaš življenjski prostor videti manjši