fbpx

Napovednik: nove serije in filmi, ki jih bomo gledali to jesen (2021)

Foto: FX

Poletje se počasi končuje, vreme se ohlaja in dnevi se krajšajo. Bolj in bolj vabljivo postaja preživljanje časa doma, v zavetju odeje in ob skodelici čaja. Zato smo vam pripravili seznam novih serij in filmov, ki vam lahko polepšajo mirne jesenske večere.

Dopesick

Miniserija Dopesick temelji na knjigi Beth Macy Dopesick: Trgovci, zdravniki in družba za zdravila, ki so zasvojila Ameriko, ki opozarja na nevarnost odvisnosti od zdravil, predpisanih s strani zdravnikov. Zgodba se začne s farmacevtskim podjetjem, ki povzroča epidemijo drog tako, da svoje novo zdravilo proti bolečinam OxyContin predstavlja kot zdravilo z nizkim tveganjem za zasvojenost, za kar se kmalu izkaže, da je daleč od resnice. V seriji boste lahko gledali igralce, kot so Michael Keaton, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker, Kaitlyn Dever, Phillipa Soo in Rosario Dawson, na platformo Hulu pa prihaja 13. oktobra.

Impeachment: American crime story

Serija se osredotoča na afero nekdanjega ameriškega predsednika Clintona in Monice Lewinsky, ki pa je tokrat predstavljena na nekoliko drugačen način: skozi oči žensk, ki so se takrat nahajale “v središču dogodkov”. Do sedaj je bila afera predstavljena, kot nekaj, kar je bilo izključno krivda Monice Lewinsky in ne kot primer zlorabe predsedniških pooblastil. Monica Lewinsky sama je izvršna producentka serije, kar gotovo obeta, da si bomo dogodke lahko ogledali iz njene perspektive. V seriji igrajo Sarah Paulson, Beanie Feldstein, Annaleigh Ashford, Margo Martindale, Edie Falco in Clive Owen, premiera pa je 7. septembra.

Clickbait

Zgodba miniserije se začne z izginotjem Nicka Brewerja. Policija domneva, da je bil fant ugrabljen, dokler se nenadoma ne pojavi na prenosu v živo, v katerem prizna, da je zlorabil več žensk, eno pa celo umoril. Ko bo prenos dosegel 5 milijonov gledalcev, naj bi Brewer umrl, vprašanje pa je, ali je bil dejansko ugrabljen in prisiljen v lažno priznanje, ali pa govori resnico. Vsaka epizoda je prikazana z vidika drugega junaka, igralci, ki jih lahko opazovali, pa so Adrian Grenier, Zoe Kazan in Betty Gabriel. Serijo si že lahko ogledate na Netflixu.

Prisoners of the Ghostland

Nicolas Cage je igralec, za katerega velja, da si izbira vse prej kot dolgočasne vloge. In to dokazuje tudi film Prisoners of the Ghostland, za katerega je Cage povedal: “To je najbolj divji film, kar sem jih kdaj posnel.” Opazovali ga boste v vlogi kriminalca, ki se odpravi v deželo duhov, da bi rešil izginulo vnukinjo enega najhujših zločincev. To pa ni vse- ima namreč le malo časa, saj so v njegovem telesu nastavljene bombe, ki bodo po petih dneh eksplodirale. Poleg Cagea boste na zaslonih lahko občudovali tudi Billa Moseleya in Sofio Boutello, premiera pa bo 17. septembra. Pripravite se na napetost!

Midnight mass

Serija režiserja Mikea Flanagana pripoveduje zgodbo o nadnaravnih dogodkih na samotnem otoku Crockett. Prebivalci se sprašujejo, ali so to čudeži in to raziskujejo s pomočjo skrivnostnega duhovnika. Igralci, ki jih boste lahko gledali, so Zach Gifford, Hamish Linklater, Kate Siegel, Annabeth Gish, Henry Thomas in Michael Trucco. Serija na platformo Netflix pride 24. septembra.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!