Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče Velenjska plaža

Popolnoma prenovljena Velenjska plaža ponuja ogromno zabave in iger, kakor tudi lenobnega poležavanja na plaži. Zato nikar ne oklevajte in se še ta vikend odpravite na naravno kopališče Velenjska plaža.

Naravno kopališče Velenjsko jezero s svojo okolico ponuja več možnosti za preživljanje prostega časa: kopanje, jadranje, srfanje, kampiranje, igranja nogometa, odbojke na mivki, mini golfa, košarke, tenisa, jahanje, vadbe golfa, vožnje s pletnjo, iger na napihljivem vodnem igralu … Oddih si lahko privoščite tudi v sveže prenovljenem kampu ob Velenjskem jezeru.
Voda v jezeru je popolnoma čista in ustreza standardom za kakovost kopalnih voda. Povprečna poletna temperatura vode je 23 °C. Del plaže je prijazen tudi do psov, saj je tam urejena prava pasja plaža. Ob jezeru je veliko barov in restavracij, kjer so na voljo številne osvežilne pijače, raznovrstni prigrizki in večja kulinarična doživetja.

PREBERITE ŠE: NARAVNA KOPALIŠČA V SLOVENIJI: NARAVNO KOPALIŠČE PRI LAJŠTU V IDRIJSKI BELI

Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče Velenjska plaža
Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče Velenjska plaža

Nekaj posebnega je turistično rekreacijsko območje na obrežju jezer, saj se je razvilo na območju potopljenih vasi, kar je posledica premogovništva. Danes je to eden izmed najlepših in najzanimivejših slovenskih športnih parkov. Čarobni svet obrežnega jezera vabi vse ljubitelje sprehajališč v naravi, teka, kolesarjenja in jahanja. In če neskončne sprehajalne in tekaške steze niso to, kar iščete, bodo z vami raziskali skrite kotičke Savinjsko-Šaleške doline.

Na Velejski plaži je poskrbljeno za zabavo.
Na Velejski plaži je poskrbljeno za zabavo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
velenje.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sunrose 7 – Heritage Boutique Hotel: Najbolj butično doživetje Bohinja je prav ta romantični hotel