fbpx

Naravni odstranjevalec ličil iz samo 2 sestavin

Recept za domači odstranjevalec ličil

Foto: envato

Robčki za odstranjevanje ličil, ki jih kupimo, pogosto vsebujejo močne kemikalije, zaradi katerih lahko koža postane suha ali nagnjena k izpuščajem. Zakaj ne bi sami naredili naravnega odstranjevalca ličil.

Potrebujete samo dve sestavini: bazo in nekaj eteričnega olja.

Bazna olja so običajno olja oreščkov ali rastlinska olja, ki se lahko uporabljajo za redčenje eteričnih olj za lokalno uporabo, kot so mandljevo, marelično, argonovo, kokosovo, olivno ali sezamovo olje.

Vato namočite in jo nežno podrgnite po koži. Odstrani celo vodoodporno maskaro. Obraz bo očiščen, koža pa mehka.

Nežno očistite obraz. Foto: Ecopanda / Unsplash

Poglejmo, kako narediti mandljev odstranjevalec ličil

Mandljevo olje je odlična osnova za ta domači odstranjevalec ličil. Narejen je s stiskanjem mandljev in je zelo hranljiv za kožo. Ne bo mašil por, koža pa bo mehka in zdrava. Eterična olja nudijo naravno, nestrupeno dišavo in pomagajo umiriti kožo.

Sestavine:
250 ml organskega mandljevega olja
4-5 kapljic eteričnega olja – sivke, mire …

V stekleno posodo nalijete mandljevo olje in s kapalko dodate 4-5 kapljic eteričnega olja. Dobro premešate in prelijete v posodo, ki jo dobro zaprete. Porabite v treh mesecih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!