fbpx

Naredite božične okraske iz stvari, ki jih že imate doma

Foto: envato

Skoraj smo že v za mnoge najlepšem mesecu v letu, advent se je začel, mesta so večinoma že okrašena. Se vas že loteva nakupovalna mrzlica? Si želite okrasiti svoj dom s tisočimi novimi stvarmi?

Da se izognete nenačrtovanim stroškom, vam predstavljamo nekaj inovativnih idej za okrasitev z recikliranimi materiali, s katerimi boste prihranili denar in prekinili začaran krog potrošništva.

Najboljše od vsega pa je, da te predmete že imate doma!

Okrašeni kozarci

Najprej očistite kozarec in ga dobro posušite. Na zunanjo stran nalepite želeni papirnati motiv, vendar ga ne zategnite preveč. Nato pobarvajte kozarec z zlato, srebrno ali belo barvo. Počakajte, da se posuši, nato previdno odlepite motiv.

Izvirna dekoracija! Foto: Pixabay

Kozarce lahko pustite tudi prozorne in nalepite nanje le božične motive iz kolaž papirja. V kozarec postavite svečo, sli jih napolnite s sladkarijami.

Kroglice iz kartona ali papirja

Stare kartone in voščilnice lahko ponovno uporabite za izdelavo impresivnih božičnih venčkov in okraskov. Vse kar morate storiti je, da staro voščilnico razrežete na dva kroga, vsakega prepognete in zalepite zadnji strani prepognjenih polovic. Na sredino prilepite vrvico, da jih lahko obesite recimo na jelko, vhodna vrata ali kam drugam, za popoln vtis pa lahko dodate lučke.

Foto: envato

Okraski iz starih žarnic

Dotrajane žarnice so lahko odličen božični okras. Premažite jih z lepilom in povaljajte v bleščicah. Na vrh prilepite vrvico ali debelejšo nit in obesite na jelko.

Foto: envato

Snežak iz jogurtovih kozarcev

Očistite jih. Iz blaga ali papirja naredite šal ter izrežite nos v obliki korenčka. S črnim flomastrom narišite oči in usta ter prilepite papirnate pripomočke. Prazne kozarce lahko napolnite z različnimi bonboni in čokoladami.

Foto: envato

Venček iz starega blaga

Iz starega blaga lahko izdelate venček za vhodna vrata. Potrebujete stare majice, šale ali katerikoli drug kos oblačila, vroče lepilo in osnovni venček iz stiropora ali lesenih vej. Blago narežete na trakove debeline 3 cm in dolžine 20 cm. Blago zavežite v vozle in zlepite z vročim lepilom ali zavežite okoli venčka. Na dno položite satenasto ali žametno pentljo.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.