fbpx

Narke: prvič električni Jet Ski na svetu

Narke

Narke je prvi električni Jet Ski oziroma vodni skuter na svetu, ki bo ugledal luč sveta v serijski proizvodnji. Zahvaljujoč pogonu gre za okolju prijazen in trajnostni način vodne zabave.

Trajnostni razvoj, čisti dizajn in uporaba okolju prijaznih materialov je pripeljala do kreativnega električnega ‘plovila’, ki ne samo da ponuja ogromno zabave, temveč je izredno tiho in ne moti okolice s svojim hrupom. Narke za pogon vodnega skuterja, sestavljenega iz karbonsko ojačenih kompozitov, uporablja trifazni asinhroni vodno hlajeni motor s 45 kilovati moči. Požene ga do elektronsko omejenih 55 km/h. V primerjavi z bencinsko gnanimi vodnimi skuterji mu malce primanjkuje moči, a to hitro nadoknadi pri hrupu, škodljivih izpustih in še čem.

Baterija ima dovolj električne energije za uro in pol vožnje, v dveh urah polnjenja pa se bo napolnila do 80 %. Če ne morete čakati, lahko v zgolj nekaj minutah zamenjate celoten komplet baterij in že ste lahko vrnete na vodo. Narke izdelujejo na sosednjem madžarskem, na njihovo ‘morje’ pa naj bi zaplul še v letošnjem letu, ko bo tudi na voljo za nakup.

Narke
Narke

Dodatne Informacije

Več informacij:
narke.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!