fbpx

NASA at Home: NASA ponuja virtualne oglede vesolja, čudovite videoposnetke, podcaste, e-knjige in še več

NASA je pričela z novo pobudo, imenovano NASA at Home (NASA doma), kjer bodo vsem, ki se bodo pridružili projektu, prikazali in jih vključili v svoja odkritja, raziskave in raziskovanje sveta ter vesolja - vse to iz udobja lastnega doma.

Projekt NASA at Home združuje zbirko čudovitih videoposnetkov in podcastov, e-knjige z različnimi tematikami, DIY projekte, oglede v virtualni in razširjeni resničnosti, vključno z vesoljskim teleskopom Hubble in Mednarodno vesoljsko postajo, ter aplikacijo, ki vas posede na mesto pilota Nasinega letala.

“Zavedamo se, da ljudje po celem svetu, zlasti študentje, iščejo načine, kako iti iz hiše, brez da bi dejansko šli iz hiše,” pravi Bettina Inclán, administratorka v Nasini pisarni za komunikacije. “S pomočjo Nase lahko pogledajo v nebo in se vidijo v vesolju. Njihova domišljija lahko prosto raziskuje povsod, kamor gredo. To imajo zdaj na dosegu roke. Upamo, da si bodo vsi vzeli nekaj trenutkov za raziskovanje projekta NASA at Home.”

Meglica Helix (Foto:  NASA/JPL-Caltech/Univ.of Ariz.)
Meglica Helix (Foto: NASA/JPL-Caltech/Univ.of Ariz.)

NASA at Home prav tako služi izobraževalnim namenom, tako za odrasle kot za otroke. Pobuda namreč omogoča dostop do uradnih materialov za pouk otrok, do neverjetnega slikovnega in tekstovnega materiala o tem, kako znanost in raziskovanje pomagata svetu postati boljši kraj. Vsi, ki bi radi v zavetju doma izvajali varno znanost, imajo priložnost, da prispevajo k dejanskim tekočim raziskavam. To vključuje iskanje rjavih pritlikavk (teles, ki zapolnjujejo vrzel med orjaškimi plinastimi superorjaki in najmanj masivnimi zvezdami) in planetov ter pomoč pri spremljanju sprememb v oblakih, na vodi, na rastlinah in drugih živih stvareh.

Dodatne Informacije

Več informacij:
nasa.gov

Naslovna fotografija
NASA/JPL-Caltech/ESA/CXC/STScI

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!