fbpx

Natura Vive Skylodge – adrenalinski viseči hotel

Če kdo, potem so plezalci vajeni bivanja v najbolj surovih razmerah in če kdo, potem imajo oni trdo kožo. Zmrzovanje in podobne neprijetnosti so njihov vsakdan, da o nevarnosti, ki so jih izpostavljeni, niti ne govorimo. A če bi radi prespali kot pravi plezalci v steni, pa za to ne bi želeli žrtvovati udobja hotela ali celo življenja, vam to namestitev v skalnati steni v Peruju, Natura Vive Skylodge, zdaj omogoča.

V Sveti dolini v Peruju Natura Vive Skylodge ponuja nenavadno nastanitev. Gre za bivanje v skalnati steni in če želite priti do svoje sobe, ki je 122 metrov visoko, vas tja ne vodijo stopnice, pač pa prav toliko metrov plezanja po pečini.

In ne, tam vas ne čaka le viseča postelja, kakršno si postavijo pravi plezalci, tam vas čaka prozorna kabina, ki vam nudi udobje hotelske sobe, a s panoramskim razgledom, ki mu na svetu ni para. Gostje lahko do nje pridejo preko Via Ferrate, t.i. železne poti, to je s plezanje po kovinskih stopnicah ali s spuščanjem po jekleni vrvi (”zip line”). Kljub temu, da se sliši zastrašujoče, pa plezalne izkušnje niso potrebne za nobeno varianto.

PREBERITE ŠE: Salt & Water – hotel s plavajočimi spalnicami

Natura Vive Skylodge ponuja nastanitev v treh 7,3 metra dolgih in 2,4 metra visokih apartmajih, ki lahko gostijo do osem oseb. Vsako ima postelje, prostor za obede, umivalnik, kopalnico z eko-straniščem, zavese za več zasebnosti in sončne panele, ki hranijo energijo sončnih celic v bateriji. Narejene so iz aluminija, ki ga uporabljajo v vesoljski industriji in vremensko neobčutljivega polikarbonata. Najem vključuje prevoz iz kraja Cusco (jugovzhodni del Peruja ob pogorju Andov), profesionalne vodiče, zajtrk in večerjo z vinom.

Dodatne Informacije

Več informacij:
naturavive.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!