Her er en oppskrift på guddommelige sitronpannekaker med valmuefrø og en deilig hjemmelaget jordbærtopping. De elskede pannekakene kan bli enda bedre.
Palačinke za zajtrk. Limonine palačinke! Si lahko predstavljate še boljši zajtrk? Mi si ga lahko – tukaj je recept za božanske limonine palačinke z makovimi semeni in opojnim domačim jagodnim prelivom.
Recept za limonine palačinke z makovimi semeni in domačim jagodnim prelivom
Za limonine palačinke z makovimi semeni potrebujemo:
- 1 ¼ skodelice večnamenske moke
- 1 zvrhano žlico makovih semen
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- klype salt
- ¼ kopp sukker
- saft av 2 sitroner
- 1 kopp helmelk
- ½ teskje vaniljeekstrakt
- 1 egg
- 1 skodelico jagod, nasekljanih
Za slasten jagodni preliv potrebujemo:
- 1 ½ skodelice svežih jagod, nasekljanih
- 1 ½ skodelice sladkorja
- ½ kopp vann
- ½ teskje vaniljeekstrakt
- 1 ts honning
Navodilo za pripravo:
Najprej se lotimo priprave sirupa. Jagode, sladkor, vodo, vanilijo in med stresemo v posodo za kuhanje in postavimo nad ogenj. Počakamo, da se sladkor raztopi in odstavimo. Zmes zmeljemo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj nad zelo šibak ogenj ter pustimo, da se zgosti. Vmes pripravimo palačinke. V veliki skledi zmešamo moko, mak, pecilni prašek in sol. V manjšo skledo damo limonin sok, sladkor, mleko, vanilijo in jajce in dobro premešamo. V suhe sestavine naredimo jamico in vanjo ulijemo limonino mešanico. Vse sestavine dobro premešamo in nazadnje masi nežno vmešamo tudi koščke jagod. Iz mase za palačinke spečemo palačinke in te prelijemo s slastnim domačim jagodnim prelivom. Mmm, dober tek!