INGREDIENSER: 200 g maiskjerner 50 g smør 50 g maismel 30 g fullkornshvetemel 250 g most cottage cheese 2 hele egg 1 ss olivenolje 1 ss rømme, salt TILBEREDNING: Fra smør, mel, cottage cheese, rømme, ...
INGRIDIENSER:
200g sladke koruze v zrnju
50g masla
50g koruznega zdroba
30g ostre pšenične moke
250g pasirane skute
2 hele egg
1 spiseskje olivenolje
1 žlica kisle smetane, sol
FORBEREDELSE:
Iz masla, moke, skute, kisle
smetane, rumenjakov ter
koruznega zdroba na
hitro umešamo testo. Tik pred peko
dodamo sneg beljakov, solimo in na
rahlo umešamo koruzo v zrnju.
Ulijemo v dobro namaščen pekač in
pečemo pri 200 °C približno 30
minut. Postrežemo toplo
Recept so pripravili v restavraciji Angel,
Mercator center, Ljubljana
www.kaval-group.si