fbpx

Den nye fargerike restauranten Llama i København

V danski prestolnici so pred kratkim odprli novo restavracijo Llama, specializirano za južnoameriške specialitete. Pri oblikovanju interierja so se združili Bjarke Ingels Group in Kilo ter s skupnimi močmi so ustvarili ambient, ki združuje skandinavske in južnoameriške principe oblikovanja.

Restavracija je ena izmed prvih, ki v tem delu Evrope ponuja okuse Južne Amerike. Navdih tako za jedilnik kot za interier so iskali v Peruju, Argentini, Boliviji, Ekvadorju in tudi nekoliko severnejši Mehiki. Prostor so iz neuporabne kleti v čudovito restavracijo spremenili s pomočjo pisanih ploščic in črnega pohištva ter s tem ustvarili prostor z občutkom intimnosti in elegance. Tla in stene so obložene z ročno izdelanimi mehiškimi ploščicami, ki v skandinavsko okolje vnašajo nekoliko latinske vročice. V restavraciji najdemo tudi trenutne modne hite notranjega oblikovanja, kot so medeninaste svetilke in ozelenjena stena.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.