fbpx

Nova barvita restavracija Llama v Copenhagnu

V danski prestolnici so pred kratkim odprli novo restavracijo Llama, specializirano za južnoameriške specialitete. Pri oblikovanju interierja so se združili Bjarke Ingels Group in Kilo ter s skupnimi močmi so ustvarili ambient, ki združuje skandinavske in južnoameriške principe oblikovanja.

Restavracija je ena izmed prvih, ki v tem delu Evrope ponuja okuse Južne Amerike. Navdih tako za jedilnik kot za interier so iskali v Peruju, Argentini, Boliviji, Ekvadorju in tudi nekoliko severnejši Mehiki. Prostor so iz neuporabne kleti v čudovito restavracijo spremenili s pomočjo pisanih ploščic in črnega pohištva ter s tem ustvarili prostor z občutkom intimnosti in elegance. Tla in stene so obložene z ročno izdelanimi mehiškimi ploščicami, ki v skandinavsko okolje vnašajo nekoliko latinske vročice. V restavraciji najdemo tudi trenutne modne hite notranjega oblikovanja, kot so medeninaste svetilke in ozelenjena stena.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.