Disse himmelsk myke pannekakene holder seg friske og du kan spise dem dagen etter.
Skrivnost palačink, ki so mehke kot pena, ni toliko v načinu priprave kot enem triku, ki si ga boš takoj zapisal!
INGRIDIENSER:
- 200 g mel
- 200 ml melk
- 200 ml mineralvann
- 2 ss olje
- 1 vaniljesukker
- sitronskall
- klype salt
- 1 egg
- 1 eggehvite
FORBEREDELSE:
V mešalniku mešajte sestavine po tem vrstnem redu: zmešajte melk og et egg, nato jima dodajte mineralno vodo, vaniljesukker, salt, limonino lupino, olje og mel. Sestavine naj se dobro združijo.
Ločeno naredite čvrsti sneg iz beljaka. Žlico snega postopoma dodajajte v mešalnik z drugimi sestavinami, medtem ko se mešajo. Zaradi snega bodo palačinke mehke kot pena!
Nadev za palačinke izberi po svoje okusu. Če nimaš idej, je spodaj nekaj slastnih receptov za pripravo najboljših palačink na svetu. Dober tek! 🙂
5. Luftige eplepannekaker
4. 5 vrst palačink iz različnih delov sveta
3. Palačinke iz špinače in matche
2. Palačinke s kokosovo moko
1. Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom