Hvis du vil tilbringe de siste dagene av året med å føle deg hjemme, kan du dra til Matiček. I en hyggelig atmosfære som minner om barndommens og livets tider. For å bringe alt dette nærmere oss og stoppe rytmen i hverdagen et øyeblikk, maner Pr'Matička frem en gourmetbegivenhet som vil forbli et godt minne. På kjøkkenet deres...
Jezerska 41
Kranj
Če si želimo zadnje dni v letu preživeti v domačem počutju, se lahko odpravimo k Matičku. V prijeten ambient, ki spominja na čase otroštva in življenja. Da bi nam vse to približali in za trenutek ustavili ritem vsakdana Pr’Matičku pričarajo gurmanski dogodek, ki ostane v lepem spominu. V njihovi kuhinji specialitete iz divjačine pripravlja najboljši kuhar za divjačino v Sloveniji – Matiček. Ponudba je vezana na sezono, na njihovem jedilniku je bilo že vse mogoče (jelen, divji prašič, gams, jerebice, medvedove šape, divji zajec, fazan, polhi, prepelice …). Če naštejemo le nekaj jedi, s katerimi postrežejo Pr’Matičku: divjačinski steaki, medaljoni, welington, fazan in jerebica pečena v soli ali glini, polhi, divjačinski golaž, karpačo … Za vse tiste, ki imajo raje vodne živali pripravljajo sladkovodne in morske specialitete večinoma iz krušne peči. Dvakrat tedensko imajo v ponudbi svežo hobotnico, piranskega brancina, kapesante, šarenko, sulca, ščuko, romba, kovača … Po predhodnem naročilu pripravijo tudi lososa, smuča, ali grdobino. Za vse tiste, ki prisegajo na domačo slovensko kuhinjo pripravljamo burkašo, prekmursko gibanico, doma narejene krvavice, domači kruh iz krušne peči (ajdov z orehi, koruzni, polnozrnati, bučni …), ajdovo kaša, domače raviole z jurčki, sirove štruklje in še marsikaj slastnega. V toplejših dneh nas vabijo tudi na vrt, kjer je prostora za 70 gostov.