Sjokolade, hvem elsker ikke det?! Men visste du at du kan lage denne søte synden, som noen ganger er bedre enn et lidenskapelig kyss, hjemme? Vekk opp sjokoladen i deg og lag hjemmelaget sjokolade som du ikke vil kunne motstå. Vi gir deg en enkel oppskrift nedenfor.
Sjokolade je naša najljubša sladka pregreha, užitek, ki se mu je težko upreti. Prav pride, ko nam pade sladkor, je odlično darilo, afrodisiakum, pomirjevalo, antidepresiv in številka ena med tolažilno hrano. A zakaj bi čokolado vedno kupovali, ko pa jo lahko izdelate kar sami doma.
LES MER: Oppskrift: Spiselig julepynt
V nadaljevanju smo vam pripravili preprost recept za izdelavo domače čokolade (čas priprave je izredno kratek), ki ga boste vzljubili, kot ste v otroštvu vzljubili čokolado.
Recept za domačo čokolado:
Sestavine za domačo čokolado:
- 90 g kokosovega masla
- 100 g kakaopulver
- 50 g mleka v prahu
- 115 g sladkorja v prahu
Priprava domače čokolade:
Začnemo s tem, da v kozici na zmerni temperaturi stopimo kokosovo maslo, in ko se stopi, ga odstavimo. Nato v ločeno skledo presejemo sladkor, mleko in kakav v prahu ter premešamo. V mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in z metlico vse skupaj dobro ročno premešamo, da dobimo gladko zmes. Potem s papirjem za peko le še obložimo pekač in vanj zlijemo čokoladno maso, ki jo enakomerno razporedimo (čokolado lahko oplemenitimo z lešniki ipd., ki jih dodamo, preden zmes zlijemo v pekač). Pekač postavimo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi. Pa prijetno sladkanje!