fbpx

Oppskrift: Enkel forfriskende basilikumis med jordbærtopping

Tilberedningen av iskrem er så enkel at noen mindre vanlige ingredienser som basilikum også kan brukes til det. Selv om urter ikke er noe for deg, er denne basilikum-isen verdt å prøve.

S tem receptom lahko pripravimo liter osvežilnega sladoleda iz bazilike!

Sestavine sladoleda iz bazilike:

15 g listov bazilike
120 g sukker
4 velike rumenjake
450 ml polnomastnega mleka
450 ml sladke smetane

Za jagodni preliv:
300 g razrezanih jagod
150 g sukker
1 ss fersk sitronsaft

Priprava sladoleda iz bazilike:

V mešalniku v prah zmešamo liste bazilike og søtr, ki ju nato postavimo v posodo skupaj z rumenjaki in mešamo dokler se rumenjaki ne nekoliko spenijo. V drugem loncu segrejemo mleko, da postane vroče, a ne vrelo, nato ga dodamo zmesi in dobro premešamo. Sedaj celotno zmes počasi v loncu za kakšno minuto segrejemo in ob tem konstanto mešamo, dokler se ne malce zgosti. Potem zmes postavimo v posodo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato našo kremasto zmes postavimo v mešalnik za sladoled in sledimo običajnim navodilom priprave. Če mešalnika nimamo, bomo ta korak spustili. Naš sladoled sedaj položimo v plastično posodo in jo pokrijmo s pokrovom ter ga za šest ur postavimo v zmrzovalnik. Po želji lahko sladoled jemljemo iz zmrzovalnika vsake dve uri, da ga malce premešamo. Sedaj lahko pripravimo še jagodni preliv. Jagode, limonin sok in sladkor položimo v ponev ter sestavine skupaj mešamo dokler ne preliv zavre, nato ga na nižji temperaturi počasi mešamo dokler ne dobimo želene gostote. Preden sladoled serviramo, da za 20 minut postavimo ven iz zmrzovalnika in ga nato prelijemo z jagodnim prelivom. Pa dober tek.

Osvežilni sladoled iz bazilike z jagodnim prelivom.
Osvežilni sladoled iz bazilike z jagodnim prelivom.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.