fbpx

Oppskrift: Laks med appelsinglasur

Losos s pomarančno glazuro

Villaksfilet med en deilig glasur av blodrøde appelsiner på en seng av grønn asparges er en fantastisk rett som vil tilfredsstille selv den mest krevende gourmet. Sjekk ut den enkle oppskriften og fortryll dine kjære med et måltid de vil huske lenge.

Recept za lososa s pomarančno glazuro zagotavlja odlične rezultate, ki jih bomo pomnili še dolgo. Za najboljši možen okus izberimo divjega lososa in krvavo rdeče pomaranče, ki jedi dodajo čudovito rubinasto barvo.

Recept za lososa s pomarančno glazuro:

Ingredienser:

  • 1/3 skodelice rjavega sladkorja
  • 1 ts honning
  • 11/2 worcesterske omake
  • 1/3 skodelice sveže stisnjenega soka rdeče pomaranče
  • 2 lososova fileja
  • salt
  • pepper
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ½ čajne žličke čebule v prahu
  • ½ čajne žličke
  • ¼ čajne žličke paprike
  • ¼ čajne žličke origana
  • ¼ čajne žličke timijana
  • ¼ čajne žličke kajenskega popra

Forberedelse:
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Za popolno glazuro v kozici zmešamo rjavi sladkor, worcestersko omako in pomarančni sok. Mešanico postavimo na kuhalno ploščo in pustimo, da zavre. Nato znižamo ogenj in pustimo, da se kuha še približno 10 minut. Vmes nekajkrat nežno premešamo in odstavimo šele, ko se glazura zgosti. Lososova fileja z obeh strani popivnamo s papirnato brisačko, začinimo s soljo in poprom ter položimo na namaščen pekač. V skodelici zmešamo ostale začimbe in jih enakomerno potresemo po filejih. Nadaljujemo z glazuro, ki jo enakomerno razporedimo po začinjenih filejih. Pekač položimo v pečico in pečemo, dokler glazura ne otrdi in pazimo, da ne porjavi. Postrežemo na posteljici iz kuhanih špargljev in divjega riža.

Losos s pomarančno glazuro
Losos s pomarančno glazuro

Mer informasjon

Mer informasjon:
www.grandbaby-cakes.com

Forrige
Golf R400

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.