fbpx

Oppskrift: enkel persimmonsyltetøy, klar på en halv time

Persimmon er en veldig søt og saftig frukt, som en gang ble kalt "paradiseplet" eller "gudenes mat". Du kan spise den alene eller bruke den i andre retter. Persimmonsyltetøy, som du tilbereder i 1, 2, 3, er en av de utmerkede rettene eller godbitene.

Kakijeva marmelada je za pripravo preprosta, uporabite jo pa lahko na cheesecakih ali pa jo preprosto namažete na kruh. Pripravljena je v 35 minutah, zanjo pa potrebujete le 5 sestavin.

Poskrbite, da bodo kakiji resnično zreli.
Poskrbite, da bodo kakiji resnično zreli.

Ingredienser

  • 6 večjih kakijev
  • 200 g sukker
  • 2 ss vann
  • 1 ss maisstivelse
  • saften av en sitron

Forberedelse

Prepričajte se, da uporabljate zrele kakije. Očistite jih, olupite in odstranite morebitna semena. S pomočjo multipraktika spasirajte kakije v pire. Pire dajte v srednje veliko ponev, dodajte sladkor in pustite, da na srednje visoki vročini vre 15 minut. Občasno premešajte. V manjši posodi zmešajte vodo in koruzni škrob, dokler se koruzni škrob ne raztopi. Mešanico dodajte pireju, dodajte še sok limone in pustite na nižji do srednje visoki vročini še 15 minut, da se rahlo zgosti. Občasno mešajte.

Če želite, da je marmelada še gostejša, še enkrat dodajte mešanico koruznega škroba in vode. Nikar ne dodajate koruznega škroba neposredno v džem, sicer se vam bodo naredile grudice.

Pustite, da se marmelada ohladi na sobni temperaturi, nalijte v očiščene kozarce, jih zaprite in marmelado hranite v hladilniku.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.