Croissanter med Nutella, hvem kan motstå dem? Lag hjemmelagde croissanter som du ikke vil kunne skille fra bakeriet. Du har sannsynligvis aldri trodd at forberedelsene deres er så enkle. Og de er klare på et blunk, akkurat som frosne.
Topli in mehki rogljički so nekaj najboljšega ob kavi, za zajtrk ali kar tako, zato verjamemo, da bodo rogljički z Nutello kot nalašč za vaš naslednji kuharski podvig. Želite biti kot slaščičarski mojstri? Potem se držite tega recepta in vsi bodo menili, da ste zgrešili poklic.
LES MER: Oppskrift: Nutellastjerne
Recept za rogljičke z Nutello:
Sestavine za rogljičke z Nutello:
- (kupljeno ali doma pripravljeno) listnato testo
- Nutella
- et egg
Postopek priprave rogljičkov z Nutello:
Listnato testo razvaljamo in prerežemo na štiri dele in nato vsakega še po diagonali, da dobimo trikotnike. Vsakega malo razvlečemo in nadevamo z Nutello, ob robu pomažemo z razžvrkljanim jajcem, nato pa zvijemo (začnemo pri najkrajši stranici), da dobimo značilno obliko. Z jajcem nato le še premažemo testo, da bo imel rogljiček na koncu svetlečo in hrustljavo skorjo. V pekaču, obloženem s papirjem za peko, jih pečemo približno 20 minut v pečici, ogreti na 190 stopinj Celzija. Pa dober tek!
Videorecept za rogljičke z Nutello: