fbpx

Nega kože se začne s kopeljo: to so najboljše kopeli

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Kakšna je najboljša kopel? Oljne kopeli zagotavljajo optimalno prehrano, ustrezno nego in zaščito kože.

Dišeče, nežne oljne kopeli so v hladnih dneh pravo darilo za kožo. Očarljiv vonj vam bo dvignil razpoloženje, vaša koža pa bo mehka in navlažena.

Veter, mrzli in ogrevani prostori kožo izsušijo, ne prijajo ji tudi pogosti cikli toplega in hladnega zraka.

Prvi korak vsakodnevne nege je prilagoditev negovalnih pripravkov vremenskim razmeram, drugi pa, da se nega kože začne s kopanjem. Namesto agresivnih mil koži privoščite negovalno oljno kopel.

Pogosto jih omenjajo kot prvo in osnovno izbiro za suho in občutljivo kožo, a tudi normalna koža v hladnih dneh potrebuje dodatno nego.

Dan končajte s kopeljo. Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Zakaj so dobre oljne kopeli?

Ohranjajo naravno ravnovesje kože

Oljne kopeli ohranjajo naravno pH vrednost kože, ki ne poškoduje njene zaščitne pregrade. Poleg tega kože ne izsušijo, temveč jo hidrirajo in mehčajo. Za takšno nego je zaslužna sestava kakovostnih hranljivih rastlinskih olj riža, mandljev, avokada in drugih vlažilnih olj.

Najboljše so blage, kar pomeni, da so brezsulfatne. Povprečen pH kože je 5, prav tako oljne kopeli, medtem ko so mila bazična, njihov pH je okoli 10.

Hidracija se začne s kopanjem

Vemo, da je za delovanje celotnega telesa, vključno s kožo kot največjim organom, hidracija najpomembnejša. Razstrupljanje, izboljša videz in teksturo kože ter olajša cirkulacijo.

Najpogosteje se uporabljajo kopeli, glede na vonj. Bodite pozorni na sestavine, da ne vsebujejo sulfatov, da ne izsušujejo in da vsebujejo hranilna olja.
Vzemite si čas zase. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Primerne za občutljivo kožo

Oljne kopeli so dobra izbira za vsak tip kože, še posebej pa so priporočljive za suho, občutljivo in k ekcemom nagnjeno kožo. Vsem je skupen visok odstotek hranilnih olj.

Vendar pa obstajajo druge aktivne sestavine, ki koristijo različnim kožnim boleznim. Hialuronska kislina, pantenol, glicerin, izvleček ognjiča in kamilice bodo poskrbeli za dodatno nego in pomiritev razdražene kože.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.