fbpx

Nehaj iskati ljubezen: dovoli ji, da ona najde tebe!

“Tvoja naloga ni iskati ljubezen, ampak poiskati vrata, skozi katera lahko ljubezen vstopi.” – Eckart Tolle

Na večino stvari, ki se nam jih zgodi v življenju, nismo pripravljeni. Naš obstoj je naključen in nepredvidljiv. Zgodijo se neprijetnosti, stvari se združijo, da lahko razpadejo, vendar kljub temu najdemo način, kako nadaljevati življenje. V sebi in svojih tresočih mislih najdemo skrito moč, da se premaknemo naprej, čeprav ne vemo, kaj se bo zgodilo, kaj bi lahko naslednjič šlo narobe.

Imamo svojo preteklost. To je vse, kar zagotovo vemo. Prihodnost je prazen, nepopisan list papirja, na njem bo zapisano marsikaj, tako dobrega kot tudi drugačnega.

Ena izmed dobrih stvari, za katere upamo, da se nam bodo zgodile, je ljubezen. Povezani smo z ljubeznijo. Potrebujemo jo. Ustvarjeni smo iz ljubezni, to je del naše narave: ljubiti in biti ljubljen. Veliko ljudi išče ljubezen celo življenje.

Nekateri najdejo svojo osebo, mnogi je ne. Tisti, ki je niso, se začnejo primerjati z naključnimi ljudmi, ki jih niso še nikoli srečali, a so našli ljubezen.

Začnete se spraševati, zakaj ne najdete ljubezni, zakaj ravno vi, ali je res nikoli ne boste našli? Po drugi strani pa se prepričujete, da ste zlomljeni in nezaželeni ter da vas ni mogoče ljubiti. V mislih si pripravljate seznam, zakaj ste trenutno samski, in se vrnete k tistim razlogom, v katerih ste osamljeni in vas vse boli od žalosti in ne tistim, v katerih ste srečni. Začaran krog.

Ne veste, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Nenehno ste ujeti v strahu ter presenečeni in oslepljeni od dogajanja. Predvidevate, če ne veste kaj se bo zgodilo, zakaj bi verjeli, da bo z ljubeznijo kaj drugače?

Ljubezen vas bo našla sama, ne iščite je.
Ljubezen vas bo našla sama, ne iščite je.

Verjemite, ljubezen vas bo našla takrat, ko jo najmanj pričakujete. Nekateri pravijo temu usoda, da kar je mišljeno, je zapisano v zvezdah. Drugi pravijo, da gre za delovanje vesolja. Ne glede na to, kakšne sile so v ozadju čustva, imenovanega ljubezen, morate zaupati, da je tam za vas.

Ne morete načrtovati ljubezni. Ni formula. Ni znanost. Ni razloga, zakaj ni prišla do sedaj. Morda ste vedno mislili, da bi morali biti drugje z nekom drugim, toda resnica je, da ste prav tam, kjer morate biti, prav tukaj, prav zdaj. Ta trenutek.

Naj gre vse. Naj vse razpade. In kar je najpomembneje, naj bo, kar bo. Prepustite se. Ne vztrajajte v odnosih, za katere globoko v sebi veste, da za vas niso dobri. Ne iščite ljubezni, kjer vam je ne vračajo. Prenehajte brskati po aplikacijah za zmenke, ker se vam zdi, da morate nekoga imeti ob sebi, da drugače ne znate živeti.

Namesto tega živite svoje življenje. Ljubezen vam bo sledila. Vedno je tako. Dajte ji čas in nehajte jo iskati, kajti ljubezen najde vas in ne obratno.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.