fbpx

Ni popolne ljubezni, je le resnična ljubezen

Foto: Travis Nesbitt / Unsplash

V življenju ne boste nikoli našli popolne ljubezni, vendar boste našli ljubezen osebe, ki vas vidi. Ljubezen, ki ruši zidove in s katero boste delili dele svoje duše, ki ste jih skrili, in skrivali pred drugimi.

Ne boste našli ljubezni, ki bi bila popolna. Vendar boste našli ljubezen, ki vam pokaže, da je čisto ok, če niste ves čas popolni. In da iščete ravnovesje med upanjem in bolečino ter da vam razočaranje, ne utiša utrip srca.

Takšna ljubezen bo vedno z vami. Ne bo vas omalovaževala zaradi načinov, kako prebolevate žalost, ali tega, kakršni ste. Ta ljubezen se ne bo umaknila ob pogledu na temno preteklost. Ne bo z vami le, ko ste na vrhu, lepi, ko ste vzgled, ampak tudi, ko boste na tleh, ko boste potrebovali njeno roko, da vam pokaže pot naprej.

Ljubezen, pred katero lahko slečete masko, še tisto najbolj skrito in ne bo pobegnila.

Ne boste našli popolne ljubezni, vendar boste našli ljubezen, ki povezuje. Ne bo odšla ali se vas izognila, potapljala se bo v vaši duši. Sedela bo ob vas in poslušala vaše zgodbe iz otroštva. Vprašala vas bo, kakšen je bil občutek, da ste oseba, ki se nikomur ne prilagaja, da ste edinstveni.

Ta ljubezen vas bo spoznala do potankosti. Zdelo se vam bo, da je vaša duša čakala nanjo, da se lahko znova poveže s srcem. Čakala, da se vrne domov, da se sestavijo vsi vaši zlomljeni in skriti delčki.

Ne boste našli popolne ljubezni, vendar boste našli ljubezen, ki vas spominja, da dobro še vedno, ne glede na ta čas, obstaja.

Si dovolj! Si edinstvena. Foto: Mentatdgt / Pexels

To ljubezen boste čutilo, kakor da se vam je v telesu naselila prijetna toplota. Borila se bo za vas in bo z vami ob vseh orkanih in nevihtah. Čutili boste njeno globino, njeno bistvo.

Ne, ne boste našli ljubezni, ki bi bila popolna, vendar boste našli ljubezen, ki je preprosta, ki je ni težko nositi, ki ne obremenjuje vašega jedra. Končno boste razumeli, da je ljubezen vedno bila preprosta.

Našli boste ljubezen, ki vas opominja, kako vredni ste. Pokazala vam bo, da nikoli niste zahtevali preveč, da način, na katerega ste dali drugim svoje srcem ni neumen. In da zaradi tega, ker niste sposobni ljubiti na pol, niste preveč občutljivi.

Z njo boste spoznali, da je bilo čisto ok, biti oseba, ki je ljubila na nepopoln način. Na način, ki je bil poln upanja. Da je vedno v redu biti oseba, ki nikoli ne skriva svojega srca.

Ta ljubezen bo nadomestila vse tiste osebe, ki so v vas vzbujale občutke krivde, ker ste verjeli svojim instinktom. Vse tiste, ki so vas želeli zlomiti vaše občutljivo ranljivo srce.

Ta ljubezen vas bo naučila – da nikoli niste bili preveč! Vedno ste bili dovolj. Vedno si dovolj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!