Nič ni narobe, če ne greš NIKAMOR na dopust: 5 idej, kaj početi poleti

Če si letos želiš imeti nekoliko umirjene počitnice DOMA, smo zate zbrali 5 idej, kaj početi poleti, namesto da greš na organiziran dopust. Marsikatero idejo lahko uporabiš tudi kot načrt za vikend dogodivščino!

Kaj početi poleti? Običajno si večina ljudi takoj predstavlja dopust v tujini, vendar je prosti čas smiselno porabiti še za marsikaj drugega.
Če letos ne greš nikamor na dopust, se nikar ne obremenjuj, saj obstaja veliko stvari, ki jih lahko počneš poleti v domačem kraju.

5 idej, kaj početi poleti:

1. Beri, beri in beri!

Knjige omogočajo dostop do neštetih čarobnih svetov – in marsikateri izmed njih so razburljivejši in veliko bolj poučni od realnosti. Verjetno tudi veš, da ima branje številna blagodejna dejstva na tvoje telo in um. Naredi nekaj zase letošnje poletje! Začneš lahko s knjigami, ki ti bodo dale čisto drugačen pogled na svet in te opremile z znanjem, za morda katerega meniš, da ga ne potrebuješ!

Knjige nudijo na tisoče neodkritih svetov.
Knjige nudijo na tisoče neodkritih svetov.

2. Vključi se v prostovoljno dejavnost.

Kaj početi poleti, če imaš preveč časa? Ena izmed odličnih idej je, da se vključiš v prostovoljno dejavnost – tako boš spoznal/-a zanimive ljudi, naredil/-a nekaj dobrega za druge ali okolje in pridobil/-a nove izkušnje, ki ti ne bodo prišle prav le v poslovnem svetu, temveč te bodo duhovno izpolnile. Postani še boljša oseba!

3. Uči se novega jezika.

Si eden izmed tistih ljudi, ki vedno sanjari, kako se bo nekoč naučil francoščine, ruščine, japonščine? Če je kdaj pravi trenutek za to, je to med poletjem, ko nimaš obveznosti, zaradi katerih ti vedno znova načrti o učenju jezikov padejo v vodo.
Znanje jezikov je dragocena sposobnost, ki ti bo prišla prav VEDNO IN POVSOD. Če se letos odločiš začeti z učenjem novega jezika, ti predlagamo, da si prebereš nasvete ženske, ki govori kar 16 jezikov.

4. Raziskuj Slovenijo.

Slovenija ponuja odlične destinacije … in nekatere so veliko lepše kot tiste, ki jih lahko vidiš v tujini. Na žalost si mnogi le redko vzamejo čas, da bi raziskali našo lepo državo, saj jih vedno znova vleče čez mejo. Ker želijo videti VEČ! To poletje si lahko zadaš nalogo, da odkriješ najlepšo plažo na slovenski obali, najbolj skrit kotiček ob Savi, najbolj osamljeno jaso na gorenjskem …

Slovenija poleg že poznanih krajev nudi tudi veliko neodkritih kotičkov.
Slovenija poleg že poznanih krajev nudi tudi veliko neodkritih kotičkov.

5. Pohajkuj po mestu.

Pohajkuj po svojem domačem mestu, morda s sabo vzameš časopis, dnevnik, risarski blokec ali dobro knjigo. Poklepetaj z ljudmi, ki posedajo v parku in so tudi tako kot ti ostali v domačem kraju. Opazuj otroke, ki uživajo počitnice. Bodi brez načrtov in pričakovanj ter zgolj uživaj v trenutku – ravno takšni dnevi lahko prinesejo marsikatero prijetno presenečenje.

NASVET: V naši družbi je potovanje postalo NUJA in številni ljudje se odpravljajo v svet le zato, ker se na takšen način (“zahvaljujoč družbenim omrežjem”) lahko bahajo s svojim statusnim simbolom … in v vsem tem izgubijo sebe. Svoja čustva. Resnične želje. Svoj JAZ.
Ni vse zlato, kar se sveti, zato se ne obremenjuj, ker si ostal/-a doma in si letos privošči nepozabno poletje v domovini, ki te bo resnično navdahnilo, ti dalo nov zagon in te OSREČILO. Ker le sreča je tista, ki šteje!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!