Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint: morda najboljši tekaški copati doslej

Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint

Mnogi menijo, da se bo Nike Zoom Vaporfly Elite 4% utrdil kot maratonski copat številka ena. A izkazalo se je, da njegov zgornji del, pri izdelovanju katerega je bila uporabljena tehnologija Flyknit, v sebi zadržuje vodo. Zaradi tega so se pri Nikeju odločili, da izdelajo Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint.

Nike je v novi copat vključil prav posebno inovacijo – Flyprint. Visokotehnološki material je rezultat posebne metode 3D-tiskanja, imenovane “solid deposit modelling”. Slednja omogoča izdelovanje materiala z različno gostoto na posameznih mestih.

https://www.youtube.com/watch?v=RFW35vTTGQI

Copat je z računalniškim načrtovanjem v želji po večjem udobju in boljši stabilnosti mogoče prilagoditi posameznim športnikom. Zgornji del obutve je prepusten, zato ne zadržuje vode. Ob tem je Flyprint za 6 % lažji od svojega predhodnika Flyknita.

Kmalu bo jasno, ali je novi model copat res tako učinkovit, kot ga poskušajo predstaviti pri Nikeju. Eluid Kipchoge, kenijski tekač na dolge proge, ki si lasti naziv najuspešnejšega maratonca zadnjega desetletja, bo Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint preizkusil na londonskem maratonu, ki bo na sporedu 22. aprila.

Omejena zaloga novih copatov bo v aplikaciji Nike na voljo že prihajajoči vikend. Njihova cena za zdaj še ni znana.

Galerija – Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint

Dodatne Informacije

Več informacij:
news.nike.com
nike.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kdaj je najbolj primeren del dneva za vadbo in kaj počnete vedno narobe