NIKOLI si ne reci, da nisi lepa!

"Lepota ni na obrazu, lepota je svetloba v srcu." – Kahlil Gibran

Draga ženska, upam da se, ko se zjutraj zbudiš, nasmehneš svojemu odsevu v ogledalu. Pa ne zato, ker bi bila popolna, ne zaradi tega, ker nikoli ne delaš napak ali padeš, ampak ker se zavedaš, da na svetu, v vesolju, ni niti ene duše, ki bi bila videti kakor ti, ki bi razmišljala, se počutila in ljubila kakor ti.

Obraz, ki se zazre vate, je morda žalosten, morda poln upanja. Koža je morda nagubana, morda utrujena. Morda ti ni všeč, kar vidiš. Ne zavedaš se, da si lepa v svoji nepopolnosti. Življenje je neskončna bitka za ljubezen do sebe, neprestano potovanje iskanja in sestavljanja samega sebe. Veš, tudi v svoji žalosti in iskanju – si lepa.

Ne boš se veselila vsakega trenutka, vedno ne boš izžarevala samozavesti, potrta, žalostna, razočarana boš in to ne pomeni, da zaradi tega nisi lepa. To pomeni, da si človek. Upam, da oblečeš oblačila, v katerih se boš počutila udobno in ne tista, za katera misliš, da bodo všeč drugim. Upam, da se ne primerjaš z ljudmi, ki jih vidiš na spletu ali kjerkoli. Da počneš, kar imaš rada, ne glede na to, kaj kdo reče in si misli. Sploh sploh zavedaš, kako neverjetna in lepa si?

Ne dovoli, da ti neuspeli odnosi določijo tvojo vrednost ali odženejo ljubezen, ki si jo želiš. Upam da veš, da način, kako je nekdo ravnal s teboj, ni etiketa, ki jo nosiš, je samo pretekli odnos. Osvobodi se ljudi, zaradi katerih se počutiš, da si manj vredna. Govori si pozitivne besede, dokler jim ne boš verjela.

Vredna si. Ljubljena si. Močna. Nikoli si ne reci, da nisi lepa. Lepa si.

Nikoli si ne reci, da nisi lepa, ker si lepa točno takšna kakršna si.
Nikoli si ne reci, da nisi lepa, ker si lepa točno takšna kakršna si.

Lepota ni nekaj, kar bi bilo mogoče tako enostavno opredeliti. Ni definicija. Lepota je v tem, kako slediš svojim strastem, v načinu, kako širiš dobroto, ljubezen, kako se trudiš in nadaljuješ … Tudi takrat, ko tega nočeš, a čutiš, da je prav.

Padla boš, se zlomila, naredila napake, morda se boš ločila, boš ranjena, zdrobili ti bodo srce, tavala boš skozi nevihte in orkane, toda nobena od teh stvari ni tvoja identiteta. Še vedno boš lahko ljubila, plavala nad oblaki, se smejala, srečna boš.

Lepa si, a ne zato, ker bi bila nepremagljiva, ker nikoli ne delaš napak, ne zato, ker morda igraš svojo popolnost …  Lepa si, ker si edinstvena. Tvoj način razmišljanja ni podoben nikomur, je le tvoj.

Le ti veš, kako ljubiš, ker to je v tebi in tega ti nihče ne more odvzeti. Ti stvari doživljaš drugače, se počutiš drugače kakor drugi. Tvoje duše, osebe, ti nihče ne more zamenjati, nihče ne more biti kakor ti. Le ti si ti!

In to je tisto, zaradi česar si lepa – dejstvo, da na tem planetu ni niti ene osebe, ki bi bila takšna kot ti: nepopolna, zapletena, zmešana, čudovita. Nikoli si ne reci, da nisi lepa, ker si lepa točno takšna, kakršna si.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Iz slabe zveze se je težko rešiti: 7 vrst manipulacije, ki jih mnogi moški uporabljajo v zvezi