fbpx

Nikon D850 – prihodnji prvak med DSLR-ji?

Fotografi vse svetov, združite se! Dobili ste namreč novo orodje, tokrat vam ga ponuja Nikon. Po prvih odzivih sodeč gre za gre za izjemno dovršen fotoaparat, ki bo zadostil okusom tudi najzahtevnejših profesionalcev. Poglejmo, zakaj je Nikon D850 tako poseben.

Fotoaparat Nikon D850 je mojster vseh mojstrov, ki se ponaša s paleto novosti in odlik.


Predstavimo najprej tiste, ki jih tudi sami pregledamo, ko se odločamo za nakup. Nikon D850 premore tipalo CMOS s 45,4 milijona slikovnih točk, ki je osvetljeno z zadnje strani, kar je Nikonova novost. Za procesor so izbrali Expeed 5, ki bo kljub velikemu številu podatkov omogočal 7 posnetkov v sekundi oziroma ob uporabi dodatnega držala in baterije še 2 več. Posnetke boste lahko preverjali na 3,2-palčnem zaslonu, ki je premakljiv po višini. ISO-območje je giblje med 64 in 25.600. Videoposnetke boste lahko snemali v ločljivosti 4K/UHD v polnem formatu, z možnostjo uporabe tehnike “focus stacking”. S polno baterijo naj bi posneli  do 1800 posnetkov oziroma 70 minut videa, ob uporabi baterijskega dodatka pa prek 5000 posnetkov. Nikon D850, ki je opremljen tudi z osvetljenimi kontrolnimi gumbi, je pred slabimi vremenskimi razmerami varen.

Na prodajne police pride 7. septembra, do takrat pa poskušajte poiskati še kakšen ‘šparovček’, saj boste samo za ohišje morali odšteti nekaj manj od 4.000 evrov.

Galerija: Nikon D850 – prihodnji prvak med DSLR-ji?

Dodatne Informacije

Več informacij:
nikon.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!