fbpx

Otto: verjetno najmanjša in najdražja ključavnica na svetu

Otto, verjetno najmanjša in najdražja ključavnica na svetu

Če želite imeti pametno ključavnico, se velikemu kosu (po navadi) kovine žal ne morete ogniti. Temu so pri start-up podjetju Otto zdaj naredili konec. Oblikovali in izdelali so najmanjšo pametno ključavnico, ki pa žal ni ravno poceni. No, poglejmo si, kako nas bo varovala.

Ključavnica Otto nima reže za ključe in je popolnoma odvisna od povezave z mobilnim telefonom.


Odklenete jo z dotikom, a pod pogojem, da je mobilnik v bližini. V primeru nedelovanja mobilnika, lahko ključavnico obračate in jo tako prek PIN-kode odklenete. Otto vas celo opomni na to, ali ste vrata zaprli ali ne. Vgrajen ima Wi-Fi, tako da jo boste lahko upravljali zunaj hiše, naj pa na začetku ne bi podpirala ‘domačih asistentov’, kot so Amazon Alexa itd. To funkcijo bodo, tako pravi vodilni v podjetju Sam Jadallah, dodali nekoliko pozneje.

Otto sicer v primerjavi z ostalimi pametnimi ključavnicami ni ‘pametnejša’, a je zaradi svoje velikosti oz. majhnosti vsekakor pred njimi. Malo grenak priokus pusti le cena, saj stane 600 evrov.

Galerija – Otto, verjetno najmanjša in najdražja ključavnica na svetu

Dodatne Informacije

Več infromacij:
meetotto.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.