fbpx

Nino Sarabutra – hoja po 100 tisočih miniaturnih lobanjah

Nino Sarabutra

Razstava umetnice Nina Sarabutra je obiskovalce vabila na sprehod po 100.000 miniaturnih porcelanastih lobanjah v iskanju lastnega odtisa, ki ga človek z vsakim korakom, vse do zadnjega, pušča za seboj.

Lobanje, kot pravi umetnica sama, niso podobe strahu ali žalosti, temveč predstavljajo osvobojeno spoznanje, da življenje ponuja nešteto priložnosti, če ga le vsak dan, kar se da najbolje izkoristimo. Tako je že pri ustvarjanju majhnih lobanj za pomoč poprosila svojo družino, prijatelje, sosede, sodelavce in druge. S tem je že v procesu želela spodbuditi razmislek o tem, kako živijo, kaj počno in kakšen odtis bodo po smrti pustili za seboj.

Njihovi odgovori, skupaj s tistimi, pridobljenimi prek temu namenjene spletne strani, so bili nato projicirani na stene gostujočih galerij v Singapurju in Bangkoku. Potovanje skozi osupljive razstavne prostore z lobanjami prekritimi tlemi in predmeti so dopolnile še navdihujoče stenske umetnine v obliki srca s spodbudnimi besedami.

In vi, že veste, kakšen odtis bo pustil vaš zadnji korak?

Foto: Nino Sarabutra

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!