Nisem težavna, le ti si nespoštljiv

"Brez spoštovanja ni resnične ljubezni." - Immanuel Kant

Zakaj je žensko tako enostavno označiti za težavno in problematično, če spoštuje svoje vrednote? Spoštovanje, ljubezen in zaupanje, ji pomenijo več kakor bežno, strupeno razmerje.

Moškim je najlažje reči, da so takšne ženske nemogoče, kakor pa da bi vložili vsaj nekaj truda v zadovoljevanje njihovih potreb. Pozabljajo, da ne obstajajo v razmerju samo oni in njihove potrebe.

Močna ženska ni pripravljena pozabiti kdo je, samo zato, da bi jo moški osvojil z besedami: “Kako lepa in simpatična si.” Ne.

Ženska, ki se spoštuje, ve, kaj potrebuje, da se bo počutila ljubljeno in varno. Moški, ki tega ne razume, ji pravi, da je nora in da ga le izkorišča.

Moški, ste že srečali žensko, ki ve, da je dovolj dobra? Žensko, ki ne dvomi vase, samo zato, ker ste se vi odločili, da ste najpomembnejša oseba v zvezi?

Obstajajo ženske, ki vedo, da od svojega partnerja ne zahtevajo preveč, če mu povedo, kaj si želijo. Saj si ne želijo ničesar, kar mu ne dajejo že same. Želijo, da sta enakovredna partnerja, ki spoštujeta drug drugega in skrbita drug za drugega.

Ko se moški odloči, da bo ignoriral njene potrebe, da bi izpolnil le svoje, upa, da bo ženska postala dovolj negotova, da bo lahko nadzoroval njun odnos. Da bo postal kralj v njenem svetu. Na njegovo žalost se močna ženska popolnoma zaveda, kakšno vrednost ima. Od njega zahteva, da z njo ravna s toliko spoštovanja in ljubezni, kakor ga ima ona do njega.

Ženska, ki se spoštuje, ve, kaj potrebuje, da se bo počutila ljubljeno in varno.

Ženska želi čutiti, da jo moški spoštuje in da je ob njej, ko ga potrebuje. Ne zadovolji se z manj. To ne pomeni, da mu ne bo dala časa, svobode ali prostora za njegovo individualnost. To ne pomeni, da ji mora biti na razpolago 24 ur na dan. Pomeni samo, da ji mora izkazati spoštovanje, ki si ga zasluži – spoštovanje, ki si ga tudi on želi od nje.

Utrujena je od tega, da ji moški pravi, da je nadležna in zahtevna, samo zaradi tega, ker si želi čutiti njegovo ljubezen. Le zaradi tega, ker ga včasih na drobne načine opomni, da si želi, da ji pokaže, da jo ima rad.

Moški, zakaj te mora opomniti? To bi moral vedeti sam. Zakaj v situacijah, ko pričakuje, da ji boš pokazal, da si lahko ljubeč in skrben, najdeš neskončno načinov, da jo razočaraš? In če ni tiho, jo označiš za težko in nadležno. Od ženske se pričakuje, da se bo zadovoljila s povprečno ljubeznijo, povprečnim odnosom in povprečno strastjo, saj jo bodo le na takšen način označili za prijetno, sproščeno in nežno. Moški, vaš način obnašanja govori samo o tem, kdo ste in kakšna so vaša plitka pričakovanja do žensk.

Močne ženske nikoli ne bodo opustile svojih pravic, svojih potreb in svojih želja. Če želite v svojem življenju imeti žensko, ki vam bo dala vse, se morate naučiti ravnati z njo tako, kot si zasluži, da se z njo ravna.

Kaj si sploh želite? Si želite v življenju imeti močno žensko? Ali le nekoga, da ne boste sami?

Ženske ne boste obdržali z neupoštevanjem njenih standardov, ampak z vlaganjem truda v vajin odnos.

Ne poskušajte je prizadeti samo zato, da bi se sami bolje počutili. S takšnim obnašanjem niste močni ali pametni, ste samo nadležno neobčutljivi in ​​ponižujoči.

Ženska potrebuje ljubezen, predanost, občudovanje in spoštovanje. Močna ženska ima napis na vratih, ki vodi do njenega srca: ” Če si moški, ki nima tistega, kar rabim, da bi me lahko ljubil, odidi”.

Močna ženska bo vedno držala glavo visoko in se zavzemala zase. Ne glede na to, kako težavna se zdi moškemu zaradi tega. To se imenuje samospoštovanje!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
11 romantičnih idej, s katerimi lahko presenetite svojega partnerja