Ko izbiramo potencialnega partnerja, so centimetri veliko pomembnejši, kot si mislite!

Zadnjič posodobljeno: :

Pri izbiri potencialnega partnerja so centimetri izjemno pomembni … samo ne tisti, ki so vam verjetno najprej padli na pamet!

Znanstveniki so namreč ugotovili, da imajo naši geni vlogo pri izbiri partnerja, in to tisti, ki določajo našo višino. Študija, objavljena v reviji Genome Biology sicer ni odgovorila na vprašanje, ali izberemo osebo podobne višine izključno zaradi genetike ali zaradi drugih dejavnikov, je pa potrdila, da izbiramo osebo, ki nam je po višini blizu.

Študija je analizirala 13.068 heteroseksualnih parov in na podlagi zbranih podatkov ugotovila, da so partnerji pogosto približno enake višine. Vodilni raziskovalci so pojasnili, da to ni zgolj naključje, ampak da obstajajo pomembni sociološki in biološki razlogi, da je temu tako. Dejstvo, da je tako, lahko pomeni marsikaj. Na primer, zakaj je oseba, ki se nam zdi privlačna, oseba, ki je fizično podobna nam? Bomo svoje dobre strani prenesli na svoje potomce, saj jih ima tudi naš partner?

Čeprav je višina potencialnega partnerja pogosto podzavestni dejavnik pri izbiri, obstajajo tudi tisti, ki jih izrecno privlačijo nasprotja! Zato na primer najdemo primere izjemno visokih moških, ki so v zvezi z zelo nizkimi ženskami, nekoliko redkeje pa tudi visoke ženske, ki so v razmerju z nizkimi moškimi.

Kakor koli že – višina se je izkazala kot dejavnik, na katerega se ljudje oziramo, ko iščemo potencialnega partnerja. Edino, kar se razlikuje od osebe do osebe je številka, ki nekomu odgovarja.

Dodatne Informacije

genomebiology.biomedcentral.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 skritih znakov, ki razkrivajo, da vas vaš partner vara