fbpx

Niste izgubili določenih oseb v življenju, oni so izgubili vas

Foto: Kristina Petrick / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Vsakemu se je kdaj zgodilo, da so nekatere osebe preprosto prenehale biti del vašega življenja. Morda prijatelji ali partnerji, vsekakor pa ljudje, ki so vam nekoč nekaj pomenili. Tisti, s katerimi ste si bili blizu, a se je odnos končal z razhodom.

Ko nekdo, ki ste ga imeli zelo radi, nenadoma ni več del vašega vsakdana, je to lahko zelo boleče. Razmišljate, kaj ste naredili narobe, ali bi lahko naredili še kaj, da bi ostali. Resnica je, da niste izgubili ljudi, ki jih ni več v vašem življenju, ampak so oni izgubili vas.

V različnih odnosih, ste ustvarili toksično povezanost. Potrebo, da jih obdržite, da se jim dokazujete in jih prepričujete, da ste dobri zanje. Zgrabite najmanjšo slamico pozornosti, ki jo dobite in se prepričujete, da je odnos še vedno dober.

Čez nekaj časa pa ta vrsta strupenega odnosa ni več vzdržna in pride do prepirov, neprijetnih besed. Ostanete sami in se krivite, misleč, da bi lahko zdržali vsaj še malo dlje.

Boli te, a pojdi naprej. Foto: Anthony Tran / Unsplash

Od začetka ste postavljeni v položaj osebe, ki je manj pomembna in ki bi morala biti srečna, da se je druga stran sploh odločila, da je z njo.

Ste zabavni, dobri, nežni. Iskreno ljubite, ne bežite pred prvimi težavami. Zaslužite si nekoga, ki bo cenil vsak trenutek, ki ga preživi z vami, in ne nekoga, zaradi katerega se boste nenehno počutili slabo.

Ne glede na to, kako boleče je, ko ostanete sami, boste ugotovili, da vam je bolje brez takšnih ljudi v življenju.

In, ker so vam dali malo, ste izgubili malo. In ker njim dali vse, to pomeni, da so ostali brez vsega.

Verjemite v karmo, nekega dne bo vsak izmed njih, razumel, kaj je storil. Morda vam tega nikoli ne bodo povedali. Morda se bodo pretvarjali, da ni tako ali pa se bodo po svojih najboljših močeh trudili dokazati, da jim je dobro brez vas. Toda globoko v sebi bodo vedeli, da ni tako in vas ne bodo mogli pogledati v oči.

Nič nisi izgubila, oni so. Foto: Jon Ly / Unsplash

Ne obremenjujte se s tem. Še naprej živite svoje življenje. Pristno, odprto, z veliko ljubezni.

Šele takrat boste lahko ugotovili, da odnos, ki ste ga mrzlično poskušali ohraniti, sploh ni bil tako idealen in da vam je zdaj bolje, ko ga ni več.

Spoznali boste svojo vrednost in ne boste več sprejemali odnosov, v katerih ne boste spoštovani in v katerem ne prejmete toliko ljubezni, kakor je dajete.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!