fbpx

5 bistvenih značilnosti narcisoidnih oseb

Foto: netflix
Zadnjič posodobljeno: :

Se lahko zaljubijo? Ali lahko resnično ljubijo? Ali so narcisoidni ljudje v nekem trenutku svojega življenja pripravljeni na ljubezen, ali imajo ta občutek le začasno?

Številni strokovnjaki trdijo, da narcisi znajo ljubiti, a na svoj način.

Morda je boljše vprašanje, ali ste pripravljeni na takšno ljubezen, saj vas narcisi ne bodo ljubili na tradicionalen način.

Vsak odnos je sprva idiličen, tudi ta z narcisom. Zasipa vas s pozornostjo in komplimenti, a v nekem trenutku se tega naveliča, in se umakne vase, v nekaterih primerih postane nasilen.

Narcisoidni ljudje lahko zaljubijo, vendar ne morejo razviti globljih občutkov od tega, zato ne upajte na kakšno usodno ljubezen, če je vaš partner narcis.

Težave imajo tudi zato, ker sanjajo o popolnih odnosih, to pa je nemogoče, ker življenje nikoli ni popolno.

Razlogov, ki potrjujejo, da narcisi ne morejo popolnoma ljubiti, je veliko, izpostavili bomo pet najpogostejših.

1. Obremenjeni so s popolnostjo

Svet narcistične osebe je popoln in neresničen. Težava je v tem, da mislijo, da v vsem delujejo bolje kot drugi. Narcisi ne sprejemajo navadnega skromnega življenja in si vedno želijo več, tako je tudi s čustvi.

via GIPHY

2. Narcisu je vseeno, kako se počuti njegov partner

Zlahka vas zavrnejo, ko od vas dobijo vse, kar potrebujejo, in vas čustveno izpraznijo. Nenehno potrebujejo občudovanje in spoštovanje in jim je vseeno, kaj mislite in kako se ob tem počutite.

3. Partnerja vlečejo v začaran krog

Za te ljudi je značilno pomanjkanje empatije in manipulativna narava. Velikokrat se zgodi, da ljudje, ki se razidejo z narcisom, za razhod krivijo sami sebe, možno pa je tudi, da narcisi odlašajo prekinitev zveze in tako svojega partnerja vlečejo v začaran krog, v katerem je vedno znova razočaran.

via GIPHY

4. Okolje jih prepozna, vi ne

Večinoma bodo družina in prijatelji opazili, če v razmerju trpite, čeprav se vi tega sploh ne boste zavedali. Na splošno vam ni treba poslušati drugih ljudi, ko gre za vaš odnos, včasih pa imajo lahko prav. Odnos z narcisom se bo končal prav zato, ker ga bodo prijatelji in družina prepoznali kot takega.

via GIPHY

5. Vedno hoče več

Nič ni dovolj dobro za narcise. Vedno bodo želeli več, ne glede na to, kaj imajo. Večinoma so nezadovoljni, ker vedno mislijo, da bi lahko naredili bolje, zato je njihova frustracija vedno večja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!